Jēkabpils — labo pārmaiņu pilsēta!

Jēkabpils delikatese - Daugavas sams 2016

Jēkabpils delikatese - Daugavas sams 2016

Daugava Jēkabpilī jau izsenis bijusi iecienīta zvejas vieta. Te mīt tādas zivis kā asari, ālanti, karūsas, karpas, līdakas, plauži, raudas, sapali, salates, sīgas, vēdzeles, zandarti, zuši. No agra pavasara līdz pat oktobrim vēl šodien makšķernieki dodas Daugavā, lai noķertu lielo lomu – upju karali - samu. Lai lomu celtu galdā, to jāmāk  garšīgi pagatavot.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība kopā ar pilsētas restorāniem un kafejnīcām ir radījuši īpašu sama ēdienu piedāvājumu. Pēc Jēkabpils pavāru receptēm tapušie ēdieni ir apkopoti bukletā  ”Jēkabpils delikatese –Daugavas sams”. Katram tajā ietvertajiem ēdienam fotomāksliniece Mētra Štelmahere ir radījusi īpaši “garšīgu” fotogrāfiju, lai rosinātu ikvienu ļauties garšas piedzīvojumam. Buklets ir pieejams Jēkabpils tūrisma informācijas centrā, kā arī pilsētas ēdināšanas iestādēs. 

Aicinām ikvienu jēkabpilieti vai pilsētas viesi, nobaudīt kādu no īpašajiem Jēkabpils pavāru radītājiem sama ēdieniem.  

Sama ēdieni pieejami “Gaļas nama”  kafejnīcā un restorānā, kafejnīcā “Lauku šiks”, suši bārā “Sakura”, Wok Kekab “Domino”, kafejnīcā “Karamele”, bistro “Pie zemnieka” Jēkabpils autoostā, kā arī picērijā “Itālis” un “Lūšu krogā”.

Sams ir gana izveicīgs. Tāpēc par tā pieejamību kafejnīcu un restorānu virtuvēs, jautāt viesmīlim. Grupām vēlama iepriekšēja pieteikšanās, sazinoties ar attiecīgo ēdināšans iestādi.

Izmaiņu datums 04.07.2016. 18:34