Ziedu vainagu un kļavu lapu cepuru meistardarbnīca

22. jūnijā plkst. 11:00 Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļā “Sēļu sēta”, pasākumu cikla „Praktiskais sēlis 3” ietvaros, aicinām uz ziedu vainagu un kļavu lapu cepuru meistardarbnīcu kopā ar amatnieci Zandu Kursīti.

Ziedu vainagu pīšana Līgo svētkos ir tradīcija, kas Latvijā saglabājusies līdz pat mūsdienām. Senlatvieši ticēja, ka galvas rotas darināšana no trejdeviņām puķēm un zālēm sargā nēsātāju no nelaimēm un slimībām, kā arī atvaira skauģus un nelabvēļus. Arī šodien pašdarinātas galvas rotas ir tikpat nozīmīgs šo tradicionālo svētku elements, taču līdztekus tradicionālajiem ziedu vainagiem tiek radītas arvien jaunas dabisko rotu variācijas. Nodarbības laikā  iepazīsimies ar ziedu un zāļu spēku.

Meistardarbnīcas laikā būs pieejamas jāņuzāles vainagu darināšanai, bet aicinām sarūpēt līdzi arī savus mīļākos ziedus. Kā arī 200 kļavu lapas (ar kātiņiem) cepures veidošanai.

Vietu skaits ierobežots. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr.: 27008136
Dalības maksa 2,00 eiro.

Pasākumu ciklu ”Praktiskais sēlis 3” finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Zemgales plānošanas reģions un Latvijas Valsts meži.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Aldiņa
Jēkabpils Vēstures muzeja
Komunikāciju nodaļas vadītājas p. i.