Būvdarbi skeitparka un trenažieru laukumā norit veiksmīgi

Šodien, 3.jūnijā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs kopā ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētāju Guntaru Leitānu, SIA “Jēkabpils pakalpojumi” ceļu būvinženieri Aigaru Začestu, Pilsētvides departamenta direktoru Raitu Sirmoviču, Teritorijas plānošanas nodaļas vadītāju Kristīni Gardi, Vecāko ainavu arhitektu Jāni Vagoliņu un masu mediju pārstāvjiem apsekoja būvdarbu norisi skeitparka, āra vingrošanas, kā arī trenažieru laukumā, Filozofu ielā 15.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Kraps informēja: “Šobrīd plānota šīs teritorijas attīstība tieši jauniešu aktīvajai atpūtai. Šis laukums jau pēc mēneša iegūs jaunu vizuālo izskatu un  pavērs vēl vairāk iespēju jauniešiem un citiem interesentiem pavadīt savu brīvo laiku. Jau tuvākajā laikā šajā teritorijā uzstādīsim jaunu soliņu par godu Jēkabpils pilsētas 350 dibināšanas gadadienai. Uzskatu, ka ir svarīgi, labiekārtojot un attīstot pilsētvidi, radīt iespēju sniegt jauniešiem kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanu.”

Kā klātesošos informēja ceļu būvinženieris A.Začests, aprīlī uzsāktie āra trenažieru un vingrošanas laukuma, kā arī skeitparka laukuma būvdarbi norit veiksmīgi. “Ir paveikta lielākā daļa paredzēto darbu, – visā objektā esošajā teritorijā veikti pamata sagatavošanas darbi, ieklāts bruģakmens segums lielākajā daļā projektā paredzētajās gājēju takās un skeitparka laukuma atpūtas zonā. Daļa trenažieru jau ir uzstādīti, tuvākajā laikā vingrošanas laukums tiks aprīkots ar vēl trīs vingrošanas elementiem. Drīzumā arī ieklāsim specializēto gumijas segumu vingrošanas laukumā.” tā dabus objektā komentēja A. Začests.

Darbu noslēdzošajā posmā paredzēts veikt apzaļumošanas darbus un uzstādīt liela izmēra dekoratīvus objektus ar apstādījumiem.

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” līgumā paredzētās darbu kopējās izmaksas skeitparka laukuma izbūvei ir 63 tūkstoši eiro ar PVN, savukārt vingrošanas laukumam – 42 tūkstoši eiro ar PVN. 

Plānots, ka darbi tiks paveikti laicīgi, iekļaujoties līgumā paredzētajā izpildes termiņā, kas ir 2020.gada 31.jūlijs.

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības 
Sabiedrisko attiecību nodaļa un 
SIA “Jēkabpils pakalpojumi”