Covid-19 analīžu pieņemšanas punkts turpmāk atradīsies Brīvības ielā 45

Informējam, ka kopš 10.jūnija ir mainīta COVID-19 analīžu nodošanas vieta Jēkabpilī. Turpmāk analīzes tiks pieņemtas mobilajā laboratorijā, kas novietota stāvlaukumā Brīvības ielā 45.

Analīžu nodošanas kārtība nav mainījusies – tām ir jāpiesakās iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās laikā no 8:00 - 20:00, sestdienās laikā no 9:00-15:00 un svētdienās laikā no 9:00-12:00.

Savukārt no 10. jūnija līdz 30. jūnijam ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu, iepriekš pierakstoties, arī tad, ja nav saslimšanas simptomu, lai pēc ārkārtējās situācijas beigām, mazinoties ierobežojumiem, sabiedrībā būtu plaša testēšana, kas ļautu savlaicīgi atklāt iespējamu slimības uzliesmojumu. Nacionālais veselības dienests informē, ka valsts apmaksātus Covid-19 testus plāno veikt līdz pat gada beigām ierastajā kārtībā.

Ja cilvēkam nav saslimšanas simptomu, uz paraugu ņemšanas punktu var ierasties arī ar velosipēdu, kājām vai, lietojot masku, ar sabiedrisko transportu. Ja cilvēkam ir saslimšanas simptomi, iesakām tomēr vispirms sazināties ar savu ģimenes ārstu, kurš varēs konsultēt arī par nepieciešamo ārstēšanu un nosūtīt uz Covid-19 testu.

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa