Sporta aktualitātes

19. jūnija vakarā notiks pārgājiens “Caur Salu uz salu”

Sen neesam kopā gājuši pastaigā! Tieši tāpēc Jēkabpils sporta centrs aicina turpināt apskatīt un izzināt Jēkabpils tuvāko apkārtni un piektdien, 19. jūnijā pl. 19.00 doties 15 km garā pastaigā “Caur Salu uz salu”! Pārgājienu sāksim pie krustojuma ar Jēkabpils ģērboni, iesim caur meža ieloku, tad pa senu laukakmens bruģi līdz sasniegsim Daugavas lokus, nonāksim vietā, kur Ziemeļsusēja ietek Daugavas sāntekā – Sakā. Tālāk dosimies pāri gleznainajai Vidsalai līdz atgriezīsimies Daugavas promenādē. Pastaigas laikā šķērsosim četrus tiltus! Nāc ar mums un izbaudīsim vasaras vakara burvību kopā!

Pārgājiena laikā ir plānota kopīga atpūtas pauze, tāpēc aicinām dalībniekus paņemt līdzi ne tikai ūdeni, bet arī uzkodas enerģijas papildināšanai.

Dalība pārgājienā ir bez maksas, un iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. 

Vairāk informācijas, zvanot pa tālruni: 29885857 (Dace Valtere).

Ar 8. kārtu noslēgsies Jēkabpils sporta centra balvu izcīņa šahā

2019. gada septembrī sākās Jēkabpils sporta centra 2019./2020. gada balvu izcīņa šahā. Diemžēl ārkārtas situācija skāra arī šaha turnīru, un 10 plānoto turnīru vietā notiks astoņi. Līdz šim izspēlēti septiņi turnīri, bet astotais – noslēdzošais kopā ar apbalvošanu notiks jūnija vidū. “B” turnīrs – piektdien, 19. jūnijā, plkst. 14.00, bet “A” turnīrs” – sestdien, 20. jūnijā, plkst. 10.00.

Pēc aizvadītām septiņām kārtām ar 96 punktiem “B” turnīra līderpozīcijās turpina atrasties Toms Karpovs, bet otro un trešo vietu ar 70 punktiem dala Ēriks Rudzāts un Haralds Potapenko. Savukārt “A” turnīra pirmajā vietā diezgan pārliecinoši ar 88 punktiem atrodas Alvis Vanaģelis. Nākamās vietas šķir pavisam mazs punktu skaits – otrajā vietā ar 61punktu ir Aleksandrs Volkovs, bet trešajā – ar 60 punktiem – Ģirts Kiršbergs.

Ar sacensību nolikumu un rezultātiem var iepazīties Jēkabpils sporta centra mājas lapā - http://jekabpilssc.lv/sacensibas/rezultati.

Notiks “5 kārtu sacensībās peldēšanā” apbalvošana

Šī gada ieskaņā "Citrus SPA" sporta peldbaseinā risinājās “5 kārtu sacensības peldēšanā”, bet ārkārtējās situācijas dēļ notika četras no piecām plānotajām kārtām. Piektdien, 12. jūnijā, sākot no pl. 18.00, Jēkabpils Mežaparkā pie peldvietas namiņa notiks šo četru kārtu uzvarētāju apbalvošana. 

Uz apbalvošanu aicināti ierasties visi, kas piedalījušies vismaz trīs kārtās!

Ar sacensību nolikumu un rezultātiem var iepazīties Jēkabpils sporta centra mājas lapā - http://jekabpilssc.lv/sacensibas/rezultati.

Jēkabpilieši dosies tradicionālajā skrējienā meklēt papardes ziedu

Kā jau ierasts, Saulgriežu laikā Jēkabpils sporta centra nakts aicina uz tradicionālo nakts skrējienu "Papardes ziedu meklējot", kas šogad notiks pirmdien, 22. jūnijā Jēkabpils Mežaparkā pie Radžu peldvietas. Skrējiens ir pielāgots ierobežojumiem un šoreiz sāksies agrāk nekā ierasts – plkst. 23.00. Aptuveni 2,4 kilometrus garā trase vedīs apkārt Mežaparkam, un tā būs lieliska iespēja pievienot kilometrus izaicinājumam “350 km Jēkabpils”!

Pieteikties skrējienam varēs sacensību dienā sacensību norises vietā no plkst. 22:00 līdz 22:45. 1.–6. vietu ieguvējus apbalvosim ar Līgo svētku tradicionālām veltēm, bet ikviens skrējiena dalībnieks saņems īpašo nakts skrējiena medaļu.

Skrējienā gūsim pirmssvētku enerģijas lādiņu, pozitīvas emocijas, kopā sanākšanas prieku un, protams, būsim papardes zieda meklējumos! Daiļā dzimuma pārstāves ir aicinātas ierasties vainadziņos, dāmai ar skaistāko vainadziņu – pārsteiguma balva. Ja vēlaties gaišāku ceļu, ņemiet līdzi arī lukturīšus.

Ar skrējiena nolikumu var iepazīties - http://jekabpilssc.lv/sacensibas/nolikumi

Radžu ūdenskrātuvē par Jēkabpils čempiona titulu sacentīsies kaislīgākie makšķernieki

Sestdien, 20. jūnijā Jēkabpils Radžu ūdenskrātuvē pulcēsies kaislīgākie makšķernieki, lai mērotos spēkiem Jēkabpils atklātajā čempionātā pludiņmakšķerēšanā un spiningošanā. Pulcēšanās pie ūdenskrātuves peldvietas namiņa, Mežaparka ielā 7. Copes sākums – plkst. 7.00., reģistrēšanās – līdz 6.50. 

Pludiņmakšķerēšana notiks no krasta ar vienu pludiņmakšķeri un vienu āķi. Lomu svēršana – plkst. 11:00. 

Spiningošana notiks no laivas. Katram dalībniekam jābūt vestei vai riņķim, vai gaisa spilvenam. Bez drošības līdzekļiem startēt būs aizliegts. Ņemot vērā, ka laivu skaits ir ierobežots, dalībnieki aicināti laicīgi pieteikties pie Radžu ūdenskrātuves inspektora Aivara Druvenieka (tālr.: 29429678). Izņēmuma kārtā sacensībās tiks atļauta spiningošana arī no savas laivas, kurai ir jābūt tehniskā kārtībā un reģistrētai atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai. Lomu svēršana – plkst. 12.00.

Pirms čempionāta dalībniekiem jāuzrāda makšķernieka karte un jāiegādājas Radžu ŪK makšķerēšanas licence. 

Vairāk informācijas, lūdzu, lasiet čempionātu nolikumos – https://jekabpilssc.lv/sacensibas/nolikumi.
 

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
Jēkabpils sporta centra
vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste