Ģimenes ārstu prakšu attīstībai pieejams ES fondu finansējums

Ārstniecības iestādes un pašvaldības var pieteikties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumam ģimenes ārstu prakšu infrastruktūras pilnveidošanai. Šim mērķim projektu atlasē, kas ilgs līdz 17. augustam, no ERAF pieejami vairāk nekā 1,9 miljoni eiro. 

Ar Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu individuālajās ģimenes ārsta praksēs un ģimenes ārstu sadarbības praksēs būs iespējams veikt gan būvniecības un vides pieejamības nodrošināšanas  darbus, gan papildināt medicīnisko, saimniecisko un informācijas tehnoloģiju aprīkojumu un iegādāties mēbeles. Individuālajām ģimenes ārsta praksēm ar vienu pakalpojuma sniegšanas vietu paredzēti ieguldījumi līdz 8000 eiro, ar divām vai vairākām pakalpojuma sniegšanas vietām - līdz 10 000 eiro.  Ģimenes ārstu sadarbības praksei paredzēti ieguldījumi līdz 10 000 eiro uz katru sadarbības praksē iesaistīto ģimenes  ārstu.
   
ERAF finansējumam šajā projektu atlasē var pieteikties ārstniecības iestādes, kas sniedz valsts apmaksātos ģimenes ārsta pakalpojumus vai nodrošina telpas, aprīkojumu šo pakalpojumu sniegšanai. Tāpat līdzfinansējumu var saņemt pašvaldības vai tās iestādes, kas nodrošina telpas, aprīkojumu valsts apmaksāto ģimenes ārstu pakalpojumu sniegšanai. 
 
ES fondu programmā, kas veicina veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, uzlabojot infrastruktūru ārstniecības iestādēs, no ERAF pieejami 1 912 830 eiro un 202 535 eiro – valsts budžeta finansējuma. Ar publisko finansējumu tiks segti līdz 94 % no projekta attiecināmajām izmaksām, 85% apmaksājot no ERAF un vēl 9% - no valsts budžeta līdzekļiem. 

Projektu iesniegumus Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) pieņems no š.g. 18. jūnija līdz 17. augustam. Projektu iesniegumu atlases dokumentācija, kā arī iesniegumu sagatavošanai noderīga informācija pieejama CFLA mājaslapas sadaļā “Izsludinātās atlases”. Paziņojums par atklāto projektu atlasi 17. jūnijā publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. 

Kontaktpersona papildu informācijai par projektu iesniegumu sagatavošanu - Izglītības, zinātnes un cilvēkresursu attīstības projektu atlases nodaļas vecākā eksperte Karina Visikovska, tālr. 20019248, karina.visikovska@cfla.gov.lv

ERAF atbalsts ģimenes ārstu prakšu infrastruktūrai paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība"  9.3.2. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru" projektu iesniegumu atlases ceturtās kārtas ietvaros. 

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases .

Informāciju sagatavoja:
Ieva Luste
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras 
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 26019685, ieva.luste@cfla.gov.lv
www.cfla.gov.lv