Radīsim svētku sajūtu pilsētvidē!

2020.gads ir Jēkabpils pilsētas 350 gadu jubilejas gads. Tādēļ arī īpaša svētku sajūta tiks radīta pilsētā ar dažādiem pārsteigumiem pilsētvidē. Jēkabpils pilsētas pašvaldības Teritorijas plānošanas nodaļas vecākais ainavu arhitekts Jānis Vagoliņš informēja, ka septiņi vides objekti “350 Jēkabpils” tiks izvietoti  pludmalē pie Daugavas tilta, Kena parkā uz tilta pār dīķi margām, Islandes skvērā, Palejas un Kurzemes ielas krustojuma brīvajā zaļajā zonā, Viestura ielā 1 (zaļajā zonā starp Viestura ielu un esošo autostāvvietu), Neretas un Vienības ielas zaļajā zonā, Krustpils pils dīķī. Visi šie objekti veidoti kā foto objekti, kur ikviens varēs iezīmēt kādā fotogrāfijā pilsētai tik nozīmīgo gadu. Sevišķi jāuzsver vides objekts pludmalē pie tilta pār Daugavu, kurš būs veidots lielā izmērā, radot iespēju iemūžināt skaistos saulrietus virs Daugavas upes un Jēkabpils panorāmu.

Pilsētas svētku noformējumam tiks izmantoti metāla rāmji ar krāsainām svētku lentām, kas veidots kā sveiciens Jēkabpils 350. dzimšanas dienā. Krāsainās lentas veidotas, atvasinot krāsu salikumus no Jēkabpils pilsētas logo, lenta ar skaitļiem 350 veidota, kā atgādinājums, ka esam pilsēta pie upes un viena no mūsu vērtībām ir Daugavas upe, kas bijis kā pamats un sākums Jēkabpils pilsētas izveidei.

Plānots, ka Kena parka dīķī tiks izvietoti gaismas objekti “Laiviņas” , kas veidoti kā papīra laiviņas, diennakts gaišajā laikā veidojot interesantus atspulgus, savukārt naktī gaismas objekti iedegsies un tiks izgaismoti no to iekšpuses, dīķa atspulgā veidojot interesantas gaismu spēles.

Dažādās vietās pilsētā izvietoti lielformāta baneri, sveicot pilsētas iedzīvotājus un viesus pilsētas 350 gadu jubilejā un atgādinot par šī gada nozīmīgumu mūsu pilsētai. Vairākās vietās pilsētā, autobusu pieturās izvietotas informācijas plaknes, kur ir informācija pilsētas iedzīvotājiem par plānotajām svētku norisēm, pasākumiem visas vasaras sezonā. Katru mēnesi informācija tiks aktualizēta, aicinot iedzīvotājus izbaudīt svētku gaisotni kādā no vairākiem Kultūras pārvaldes organizētajiem pasākumiem.

Vēl pilsētvidē būs svētku karogi “350 Jēkabpils” un karogi ar pilsētas simboliku. Par godu pilsētas 350 gadu jubilejai daļa karogu tiks izgatavoti godinot šo īpašo 350.svētku gadu, taču daļa karogu tiks izgatavota ar Jēkabpils pilsētas simboliku.  Svētku karogu montāža pilsētvidē notiks jūnija beigās un priecēs pilsētas iedzīvotājus visu vasaras sezonu.

Kā uzsver Jānis Vagoliņš, būtiski, ka izgatavotās dekorācijas ir  transformējamas un izmantojamas pilsētas noformēšanai arī turpmākajos gados. Pilsētas noformējumu papildinās vasaras puķu stādījumi pilsētas dobēs un puķu piramīdas, kas tiks izvietotas dažādās vietās pilsētā. Kopumā noformējumam tiks izlietots finansējums no pašvaldības budžeta 30 702.96 eiro.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības 
Sabiedrisko attiecību nodaļa