Par kultūras norisēm šonedēļ

Kino Placī filma “Pilnīgi nesaderīgi”

Apmeklējot brīvdabas kino seansus, aicinām apmeklētājus nodrošināties ar plediem, pretodu līdzekļiem un siltu tēju. Nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā seanss var tikt atcelts vai pārcelts uz Jēkabpils Tautas nama Lielo zāli. Biļetes var iegādāties Jēkabpils Tautas nama kasē tās darba laikā, kā arī Kino Placī pirms seansa, taču par tām nav iespējams norēķināties ar bankas karti. Aicinām biļetes iegādāties savlaicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots! Biļetes cena 3 €.

Komēdija “Pilnīgi nesaderīgi”. Kino Placī Jēkabpils Tautas nama pagalmā no 1. līdz 3. jūlijam katru vakaru plkst. 22.30 tiks demonstrēti šīs vasaras pirmie brīvdabas kino seansi. Kino Plača sezonu šovasar sāksim ar komēdiju “Pilnīgi nesaderīgi”. Režisora Nīla Bērgera komēdija ir sirsnīgi humoristisks skatījums uz attiecībām starp paralizētu bagātnieku un krimināli sodītu bezdarbnieku, kas tiek nolīgts par viņa aprūpētāju. Filma uzņemta pēc franču režisoru Olivjē Nakaša un Ērika Toledano godalgotās drāmas “Neaizskaramie” motīviem. Galvenajās lomās: Nikola Kidmena, Braiens Krenstons, Kevins Hārts. Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Muzikālajā balkoniņā muzicēs ģitārists Ēriks Upenieks

Muzikālais balkoniņš ieskandināja vasaru jau jūnija viducī, un turpinās to darīt visas vasaras garumā – plkst.19.00, Krustpils kultūras nama āra balkoniņā.

Jau 1. jūlijā Muzikālajā balkoniņā sagaidīsim talantīgo ģitāristu Ēriku Upenieku. Ēriks jau ir viesojies pie mums Jēkabpilī kopā ar Aivaru Hermani Kamerūzikas dienās. Viņa bagāžā ir vairāki muzikālie projekti, kā arī koncerttūres kopā ar dažādiem Latvijā pazīstamiem mūziķiem, piemēram, Igo, Jāni Stībeli, Gintu Krievkalni, Uldi Marhilēviču. Šo vakaru plānojam mierīgas, relaksējošas mūzikas pavadījumā. Vēlamies arī jūs enerģētiski uzlādēt karstākajam mēnesim vasarā.

Esam pārliecināti – būs skaisti! Nāc, atpūties nedēļas vidū un uzlādējies atlikušajai nedēļai! Pasākums bez ieejas maksas.

Foto izstāde “Jēkabpils gadu ritumā”

Jūlijā Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas lasītavā būs iespējams apskatīt Spodras Purviņas un viņas vadītā fotopulciņa dalībnieku fotogrāfiju izstādi „Jēkabpils gadu ritumā”. Izstādē apskatāmi fotogrāfes Spodras Purviņas un viņas vadītā fotopulciņa dalībnieku darbi, kuri tapuši aptuveni pirms 15 - 20 gadiem. Fotogrāfijās it kā zināmas Jēkabpils vietas, Daugava un Meža parks, pazīstami cilvēki raugās uz mums un jautā: Vai atceries šo vietu, vai pazīsti mani?

Vasaras spēle “Jēkabpils – labo pārmaiņu pilsēta”

No 6. līdz 17. jūlijam Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā būs iespējams piedalīties vasaras spēlē “Jēkabpils – labo pārmaiņu pilsēta”. Gads nomaina gadu un nu jau Jēkabpilij 350! Pilsēta nemitīgi aug un mainās. Mums grūti aptvert visas pārmaiņas 350 gados – tad jādodas uz muzeju, bet pēdējo desmitgažu izmaiņas varam novērtēt! Spēlē minēsim attēlu mīklas un meklēsim internetā interesantus faktus par Jēkabpili.

Jēkabpils Kultūras pārvalde