Sporta dzīves aktualitātes

Vieglatlēti atsāk aktīvo sacensību sezonu

Ar starpnovadu (Madona-Balvi-Jēkabpils) sporta skolu atklātajām sacensībām, kas 17.jūnijā norisinājās Balvos, Jēkabpils Sporta skolas vieglatlēti atsāka savu aktīvo sacensību sezonu. Sacensības notika U-12, U-14, U-16 vecuma grupām ar mērķi ne tikai noskaidrot labākos konkrētajās disciplīnās, bet arī stiprināt draudzīgas attiecības ar kaimiņu novada sporta skolām. Jaunieši turp devās spēka un apņēmības pilni, jo ieilgušais miera periods, kas neļāva piedalīties sacensībās, bija tikai kāpinājis vēlmi mēroties ar spēkiem un pamazām atgriezties ierastajā ritmā.

Vislabāko sniegumu savās vecuma grupās uzrādīja trīs jaunieši- Dagmāra Midzene, Linda Zemīte un Ralfs Eglītis- katrs no viņiem mājās pārveda 2 zelta medaļas (Dagmārai 100m-13,1s; augstlēkšana-1,60m; Ralfam 100m-12,8s; augstlēkšana-1,75m, Lindai 100m-13,4s, tāllēkšana-4,46m). Ļoti labi veicās Mārtiņam Renātam Jukšam (1.vieta bumbiņas mešanā-39,85m, 2.vieta 500m -1:35,3), Rēzijai Kurnosenko (3.vieta augstlēkšanā-1,30m un tāllēkšanā-3,82m), Rēzijai Vītolai (1.vieta 1500m-5:42,1), Annijai Bogdanovai (2.vieta 100m -15,1s) un Elzai Eglītei (3.vieta 500m-01:42,1). Pārējie vieglatlēti tikai nedaudz atpalika no goda pjedestāla, bet ieguldītais darbs un apņēmība nepadoties nākamajās sacensībās palīdzēs realizēt iecerēto.

Nākamās starpnovadu vieglatlētikas sacensības risināsies 30.jūnijā Varakļānos, kur tiksies U-16 un U-18 grupu sportisti.

Informāciju sagatavoja Ilona Žurila, Jēkabpils Sporta skolas izglītības metodiķe

Šahisti sekmīgi startē Latvijas 2020.gada šaha čempionātā ātrspēlē

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 27. un 28.jūnijā, Pļaviņu apkaimes Mežezera atpūtas bāzē norisinājās ātrā šaha turnīrs ‘’Mežezers 2020’’ un Latvijas 2020.gada šaha čempionāts ātrspēlē. Tas bija pirmais lielākais šaha turnīrs valstī, kurš notika pēc ārkārtas situācijas ierobežojuma beigām un pulcēja neparasti lielu dalībnieku skaitu. 56 šahistu vidū bija deviņi lielmeistari, daudz meistaru un meistarkandidātu, starp kuriem slavējami cīnījās arī Jēkabpils Sporta skolas audzēkņi. Turnīrā ‘’Mežezers 2020’’ piedalījās Kārlis Mālnieks, Artūrs Krastiņš, Renārs Petrovs, Kristers Policāns, Rainers Lapiņš, Rainers Grandāns un Evelīna Stikāne, kur labākais rezultāts ir Kārlim Mālniekam ar iegūtajiem 5 punktiem un ieņemto 20.vietu, tādejādi apsteidzot vairākkārtējās Latvijas čempiones šahā lielmeistares Lauru Roguli un Ilzi Bērziņu. Turnīra uzvarētājs lielmeistars no Vācijas Daniels Frīdmans.

Latvijas čempionātā ātrspēlē vislabāk veicās Renāram Petrovam, kurš izcīnīja augsto 26.vietu ar iegūtiem 7 punktiem no 13 iespējamajiem, vēl īpaši atzīmējot to, ka Renārs savu ātrspēles reitingu palielināja par 169 punktiem. Artūram Maksimovam 6 punkti, Artūram Krastiņam, Ralfam Rinkēvičam un Evelīnai Stikānei pa 5,5 punktiem, bet Nauris Pinne ieguva 3 punktus. Par jauno čempionu kļuva lielmeistars Artūrs Neikšāns, otrajā vietā atstājot Danielu Frīdmanu, savukārt kā trešais palika Matīss Mustaps.

Informāciju sagatavoja Guntis Jankovskis un Gunārs Pušmucāns, šaha nodaļas treneri