Sporta aktualitātes

LVS ‘’Sportland kausa’’ II posms godalgas atnes lēkšanas disciplīnās

Saldū 5.jūlijā norisinājās sacensību II posms, kur trīs vecuma grupās kopumā bija pieteikušies gandrīz 700 dalībnieku, no kuriem Jēkabpils Sporta skolu pārstāvēja 10 vieglatlētikas nodaļas audzēkņi. Konkurence sacensībās bija sīva, nogurums pret treniņnometnes mūsu sportistiem nebija labākais sabiedrotais, bet sacensību rezultāti parādīja, ka jaunieši ir apņēmības pilni atgūt visu piespiedu dīkstāves laikā iekavēto. Skriešanas disciplīnās veiksme no jēkabpiliešiem bija nedaudz novērsusies, savukārt augstlēkšanā iegūtie rezultāti mūsu vieglatlētiem un viņu treneriem lika uzgavilēt! Jauniešu grupā (U-16) goda pjedestāla augstākais pakāpiens piederēja Dagmārai Midzenei (1,68m, personīgais rekords!) un Ralfam Eglītim (1,75m). Lāsma Zemīte uz zelta vērtā pakāpiena stāvēja pieaugušo grupas konkurencē ar pieveiktajiem 1,75 metriem, kur Zanei Zemītei 3.vieta (1,63m, kā arī 3.vieta tāllēkšanā (5,77m)), bet Edvartam Eglītim augstlēkšanas disciplīnā 2.vieta vīriešu grupā (1,96m). Elīna Tumša ar pārlēktajiem 1,63 metriem palika sāpīgajā 4.vietā. Paldies par ieguldīto darbu un cīņu arī Rēzijai Vītolai, Ievai Ivanovai, Paulai Kļaviņai un Elijai Porietei, kuras uzrādīja labus rezultātus lielajā konkurencē- kamēr vairums cilvēku tikai sapņo par panākumiem, jūs smagi strādājat, lai tos gūtu!

Foto no sportistu personīgā arhīva      

Informāciju sagatavoja Ilona Žurila, Jēkabpils Sporta skolas metodiķe

Šaha nodaļas audzēkņu debija Baldones čempionātā

Baldonē norisinājās ceturtais trenera un pedagoga Zigurda Pigita piemiņas turnīrs šahā, kas vienlaikus bija arī Baldones novada atklātais čempionāts. Turnīra organizators ir viņa redzamākais audzēknis- lielmeistars Zigurds Lanka. Šogad bija dalībnieku rekorskaits-94, kuru skaitā šahisti no Lietuvas un Francijas. Turnīrs bija balvām bagāts, bez balvas nepalika arī pēdējās vietas ieguvējs, kā arī notika loterijas izloze, dodot iespēju vēl trim turnīra dalībniekiem saņemt naudas balvas 10 eur vērtībā.

Turnīra uzvarētājs, pēc papildrādītājiem, ir Rīgas meistars Matīss Mustaps, iegūstot 7 punktus no 8 iespējamiem, otrajā vietā ar vienādu punktu skaitu atstājot lielmeistaru Ņikitu Meškovu. Trešās vietas ieguvēja ir lielmeistare Laura Rogule (6,5p.), bet ceturtais ar tādu pašu punktu kopsummu- turnīra iniciators Zigurds Lanka.

Pirmo reizi Baldonē spēlēja arī desmit Jēkabpils Sporta skolas audzēkņi. Vislabāk spēcīgajā konkurencē nospēlēja Kārlis Mālnieks (4,5p.-32.vieta), labs rezultāts ir arī Renāram Petrovam (4p.-43.vieta un pielikums pie reitinga). Vēl jāatzīmē Kristers Policāns, Rainers Lapiņš un Alise Klidziņa ar iegūtajiem 3 punktiem, pārējiem šahistiem punktu mazāk, bet iegūta vērtīga pieredze.

Informāciju sagatavoja Gunārs Pušmucāns, šaha nodaļas treneris