Kultūras notikumi

Brīvdabas kino. Ģimenes filma “Suņa ceļojums”

Ģimenes filma “Suņa ceļojums”. No 8. līdz 10. jūlijam plkst. 22.30 Jēkabpils Tautas nama pagalmā tiks demonstrēta ģimenes filma “Suņa ceļojums”. Filmā atspoguļots aizkustinošs stāsts par kādu labsirdīgu suni, kurš ļauj skatītājam sekot līdzi saviem  gaišajiem piedzīvojumiem. Suns Beilijs laimīgi dzīvo kādā fermā Mičiganā kopā ar savu "zēnu" Ītanu un viņa sievu Hannnu. Viņam pat ir jauna rotaļu biedrene – Ītana un Hannas mazmeitiņa Sīdžeja. Diemžēl kādudien Sīdžejas mamma nolemj aizvest meitenīti prom. Kad Beilija dvēsele gatavojas pamest šo dzīvi, lai sāktu jaunu, viņš apsola Ītanam, ka atradīs Sīdžeju un sargās viņu, lai ko tas prasītu. Tā sākas Beilija ceļojums cauri daudzām dzīvēm, kas piepildītas ar mīlestību, draudzību un uzticību. Režisore - Geila Mankuso.  Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Pasaku vakars ģimenēm ar bērniem “Pepijas stāstiņi”

10. jūlijā plkst. 19.00 Jēkabpils Tautas nama Lielajā zālē īpaši radītā mājīgā atmosfērā ģimenes ar bērniem aicinām uz pirmo Pasaku vakaru “Pepijas stāstiņi”, kurā dzīvosim līdzi pazīstamās zviedru rakstnieces Astrīdas Lindgrēnes grāmatu varonei – rudmatainajai Pepijai Garzeķei. Par Pepiju sarakstītas vairākas grāmatas: “Pepija Garzeķe”, “Pepija Garzeķe uz kuģa klāja” un “Pepija Garzeķe Dienvidjūrā”. Stāstu krājumu galvenā varone ir deviņus gadus veca meitene vārdā Pepija jeb pilnā vārdā - Pepilota Viktorija Rullgardīna Kristaminta Eiframa meita Garzeķe.  Pepija Garzeķe ir jautrs un interesants personāžs, kas liek smieties gan lieliem, gan maziem, iedvesmo ar savām idejām un fantāziju. Viņa mīl nēsāt dažādas krāsas zeķes un divtik lielākas kurpes, ko viņas tētis nopircis Dienvidamerikā, domājot, ka meitenes kājas drīz izaugs. Mums jāpiekrīt Pepijas draugu - Tomija un Annikas - apgalvojumam, ka Pepija ir visneparastākā meitene.

Pasākums bez ieejas maksas, taču ar iepriekšēju pieteikšanos, zvanot pa tālr. 20371536.

Saistībā ar lielo interesi 14. jūlijā plkst. 19.00 Jēkabpils Tautas nama Lielajā zālē īpaši radītā mājīgā atmosfērā ģimenes ar bērniem aicinām uz vēl vienu Pasaku vakaru “Pepijas stāstiņi”. Arī uz šo iepriekšējā pieteikšanās, zvanot pa tālr. 20371536.

SAJŪTU CETURTDIENAS

Jēkabpils kultūras pārvalde šajā vasarā aicina pavadīt ceturtdienas kopā, tiekoties “Sajūtu ceturtdienās”. Tie būs muzikāli izklaidējoši vakari katru otro ceturtdienu, kas radīs vasaras un nedēļas nogales sajūtu darba nedēļas vidū.

9. jūlijā plkst. 19.00 Kena parka estrādē viesosies Valters Krauze, kas iepazīstinās ar humoristiskiem stāstiem no savas dzīves stand-up izrādē. Ar muzikālo noformējumu viņa stāstus papildinās pianists Juris Kristons. Kurš gan Latvijā nezina enerģisko, humora pilno un bieži vien arī nopietno TV zvaigzni, aktieri, bijušo radio programmu vadītāju un vienkārši lielisko cilvēku Valteru Krauzi!? Tūkstošiem cilvēku ir smējušies par viņa jokiem, atbildējuši līdz ar viņu uz nopietniem jautājumiem TV šovā “Es mīlu Tevi Latvija”,  priecājušies viņa vadītajos pasākumos un kāzās. Ir pienācis brīdis, kad Valters ar šiem stāstiem dalīsies ar skatītājiem. Ar muzikālo noformējumu viņa stāstīto ilustrēs pianists Juris Kristons. Biļetes cena 5 €. Biļetes “Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā.

Bibliotēkās

Jūlijā Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas lasītavā būs iespējams apskatīt Spodras Purviņas un viņas vadītā fotopulciņa dalībnieku fotogrāfiju izstādi „Jēkabpils gadu ritumā”. Izstādē apskatāmi fotogrāfes Spodras Purviņas un viņas vadītā fotopulciņa dalībnieku darbi, kuri tapuši aptuveni pirms 15 - 20 gadiem. Fotogrāfijās  it kā zināmas Jēkabpils vietas, Daugava un Meža parks, pazīstami cilvēki raugās uz mums un jautā: Vai atceries šo vietu, vai pazīsti mani?

No 6. līdz 17. jūlijam Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā būs iespējams piedalīties vasaras spēlē “Jēkabpils – labo pārmaiņu pilsēta”. Gads nomaina gadu un nu jau Jēkabpilij 350! Pilsēta nemitīgi aug un mainās. Mums grūti aptvert visas pārmaiņas 350 gados – tad jādodas uz muzeju, bet pēdējo desmitgažu izmaiņas varam novērtēt! Spēlē minēsim attēlu mīklas un meklēsim internetā interesantus faktus par Jēkabpili.

Jēkabpils pilsētas Kultūras pārvalde