Plāno attīstīt Jēkabpils dzīvnieku patversmi

Pirmdien, 13.jūlijā, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps kopā ar dzīvnieku patversmes apsaimniekotāja SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētāju Guntaru Leitānu un mediju pārstāvjiem viesojās patversmē, lai iepazītos ar tās esošo stāvokli.

Pašlaik patversmē atrodas 13 suņi un ap 30 kaķi. Pēdējais uzlabojums, kas ir veikts, lai izpildītu sanitārās prasības - izveidots āra pastaigu laukums kaķiem. Kopumā ēkā tās pašreizējā stāvoklī kļūst arvien grūtāk izpildīt visas sanitārās prasībās un nodrošināt efektīvu patversmes funkcionēšanu.

G.Leitāns uzsver: “Ņemot vērā, ka tuvojas administratīvi teritoriālā reforma, tad jādomā ir arī tās kontekstā, jo mūsu apkalpošanā esošā teritorija krietni pieaugs. Esošā dzīvnieku patversmes teritorija ir gana liela, lai efektīvi plānojot, to varētu paplašināt un uzlabot.”

Domes priekšsēdētājs Aivars Kraps pēc patversmes apmeklējuma lūdza  atbildīgajiem speciālistiem tuvākajā laikā izstrādāt patversmes uzlabošanas variantus.  “Jau tagad ir laicīgi jāsāk strādāt pie patversmes attīstības koncepcijas. Drīzumā tiks uzsākts darbs pie pašvaldības budžeta nākamajam gadam un šie darbi tajā ir noteikti jāiekļauj. Protams, viena gada laikā visu mēs nevarēsim izdarīt, bet pamazām ejot soli pa solim, mēs varam sakārtot ēkas un teritoriju,  lai tā ir piemērota ne tikai dzīvniekiem un šeit strādājošajam personālam, bet to ir patīkami arī apmeklēt.”

Vairāk par patversmi un tajā mītošajiem dzīvniekiem var uzzināt Jēkabpils dzīvnieku patversmes mājas lapā www.jekabpilspatversme.lv.

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa