Domes priekšsēdētājs aicina uz Jēkabpils 350. dibināšanas gadadienai veltītu pieņemšanu un apbalvo “Gada jēkabpilieti”

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps 15.jūlija vakarā uz pilsētas 350. dibināšanas gadadienai veltītu svinīgo pieņemšanu un klasiskās mūzikas koncertu “Vakars pilī” aicināja Jēkabpils Goda pilsoņus, Valsts apbalvojumu saņēmējus, bijušos Jēkabpils domes priekšsēdētājus, bijušos un esošos domes deputātus, draudžu mācītājus un priesterus, uzņēmējus un sadarbības partnerus, kā arī kaimiņu novadu vadītājus.

“Vakars pilī” bija solistu, kas auguši un nākuši no Jēkabpils,  dāvana pilsētai tās jubilejā. Pirmo reizi viņi tika apvienoti vienotā koncertprogrammā.  Koncerta idejas autori un īstenotāji  – Uldis Urtāns, Anita Cinkmane, Inese Berķe.

Koncertā uzstājās Krista Fadejeva, Marta Urtāne, Jana Kazanauska, Diāna Krēgere, Laura Purena, Alīna Aleksejeva, Baiba Renerte un Dižbrāļi – Eduards Kuzmovs, Mārtiņš Kalējs, Jānis Urtāns, Jānis Purens, Renārs Tomašickis, Valts Urtāns. Koncertmeistars – Jāzepa Vītola Latvijas Valsts mūzikas akadēmijas koncertmeistars Edgars Tomševics.

Pēc koncerta A.Kraps sveica nominācijas “Gada jēkabpilietis” ieguvēju – Jēkabpils Vēstures muzeja direktori Inesi Berķi.  I.Berķei apbalvojums tika piešķirts par ieguldījumu Krustpils pils un Jēkabpils Vēstures muzeja attīstībā un renovācijā. Nominācija “Gada jēkabpilietis” tiek piešķirta jēkabpiliešiem, kuri savā jomā nesavtīgi darījuši darbu un nesuši pilsētas vārdu Latvijā un arī aiz tās robežām.

Pasākuma noslēgumā A.Kraps uzsvēra: “Šis bija ļoti īpašs vakars. Burvīgā gaisotnē, baudot vēl nebijušu, talantīgāko Jēkabpils solistu priekšnesumus sveicām mūsu pilsētu tās trīs simti piecdesmitajā jubilejā. Paldies Uldim Urtānam, Anitai Cinkmanei un namamātei Inesei Berķei, kas izloloja šo ideju un dāvāja to mums. Šis tiešām bija muzikāls baudījums. Paldies vēlreiz, dārgie solisti!

Es ceru, ka šādi koncerti, kas pulcē Jēkabpils talantīgākos solistus, varētu kļūt par jaunu un skaistu tradīciju. Protams, paldies arī solistu vecākiem, pedagogiem un citiem atbalstītājiem, kas ieguldījuši savu laiku un enerģiju, jauniešu talantu attīstībā. “

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Lapas