Sporta aktualitātes

Jēkabpils orientieristiem panākumi Latvijas čempionāta garajā distancē

Aizvadītās nedēļas nogalē, 19.jūlijā, norisinājās orientieristu vidū ilgi gaidīts notikums – Latvijas čempionāts orientēšanā garajā distancē Pļaviņu novada biatlona sporta bāzē “Jankas-Jaujas”.  Uz vērienīgo pasākumu devās OSK “Sēlijas mežs” orientieristi, pārstāvot klubu īpaši lielā pulkā. Gan sportistus, gan atbalstītājus šoreiz iepriecināja kluba daiļā dzimuma pārstāve Gundega Jurāne, kura kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena (W60 grupā), bet pakāpienu zemāk kāpa Ieva Ivbule (2.vieta W21A grupā). Jāatzīmē arī piecus 4.vietu savās vecuma grupās izcīnījušos OSK “Sēlijas mežs” sportistus – Kitija Elksne, Tabita Tīna Lūka, Dace Staģīte, Daina Lūkina, Jānis Kalniņš, kuriem, parādot lielisku sniegumu, līdz godalgotai vietai pietrūka pavisam maz. Apsveicam sportistus ar sasniegtajiem rezultātiem!

Foto: LOF, informācija: OSK “Sēlijas mežs”

Jēkabpils galda tenisistes – Latvijas vicečempiones

18.-19. jūlijā Salaspilī risinājās Latvijas 2019.-2020.g. sezonas komandu čempionāta austākajā līgā galda tenisā noslēdzošais posms. Aizvadītās sezonas čempiones “Jēkabpils SC” komanda arī šosezon cīnījās par pirmo vietu.  Pirms finālposma jēkabpilietes ar sakrātiem 32 punktiem atradās kopvērtējuma tabulas 1. vietā, par diviem punktiem apsteidzot “Salaspils GTK” sportistes. Jēkabpils tenisistes bija uzvarējušas visās līdzšinējās spēlēs, savukārt salaspilietes savus vienīgos zaudējumus bija piedzīvojušas tieši pret viņām.

Finālposmā jēkabpilietēm pirmā spēle bija jāaizvada pret “Flo-Te Cēsis”. Šo maču mūsu tenisistes pārliecinoši uzvarēja. Finālā pretī nāca sīvākās konkurentes no “Salaspils GTK” komandas, un šī cīņa izrādījās liktenīga. “Jēkabpils SC” ar rezultātu 1:4 piekāpās salaspilietēm, tādejādi piedzīvojot savu pirmo zaudējumu sezonā un reizē zaudējot arī čempionu titulu. Spēlē par 3. vietu Latvijas “Universitātes sports” komanda arī ar rezultātu 4:1 uzvarēja “Flo-Te Cēsis” vienību.

Foto: no sportistu privātā arhīva

Jēkabpilietim Ivaram Dunduram sudrabs šķēpa mešanā

19. jūlijā Tukumā notika Tālivalža Krūmiņa balvu izcīņa šķēpa mešanā. Sacensībās Jēkabpili pārstāvēja Ivars Dundurs, kurš savā vecuma grupā izcīnīja godpilno otro vietu.

Foto: no sportista privātā arhīva

Jēkabpils vieglatlētēm spīdoši panākumi Sportland kausa izcīņā Jelgavā

Sestdien, 18. jūlijā, Jelgavā tika aizvadīts pēdējais jeb trešais Sportland kausa izcīņas posms 2020. gadā. Sacensībās U-18, U-20 un pieaugušo grupā Jēkabpili pārstāvēja piecas meitenes, kas ne tikai izcīnīja četras godalgas, bet arī laboja gan savus, gan pilsētas rekordus. Lielisku dāvanu savā dzimšanas dienā sev un trenerim Aivaram Norim pasniedza Zane Zemīte. Viņa ne tikai uzvarēja trīssoļlēkšanas sacensībās, bet arī izpildīja Pasaules junioru čempionāta normatīvu – 12,96 m. Čempionātam būtu jānorit Nairobi (Kenijā), taču pagaidām tas ir pārcelts uz nenoteiktu laiku. Uzvaru 100 m barjerskrējienā izcīnīja Lāsma Zemīte, kas otrās sacensībās pēc kārtas savu sīvāko konkurenti pārspēja tikai par 0,01 s. 100 m skrējienā Lāsmai 2. vieta ar jaunu Jēkabpils rekordu – 12,69 s.  Pieaugušo sacensībās uzvaru šķēpa mešanā izcīnīja Laine Donāne (51,94 m). Ar jaunu Jēkabpils rekordu šķēpa mešanā (45,37 m) savā vecuma grupā 4.vietu izcīnīja Katrīna Nikola Jukšinska un vienlaicīgi ieguva sporta meistarkandidāta titulu. Loreta Kalve savukārt laboja savu personīgo rezultātu šķēpa mešanā, raidot šķēpu 30,40 m tālu.  Treneriem liels prieks un cerības pirms Latvijas čempionāta Ventspilī, kas notiks 22.-23.jūlijā. Lai uzvar stiprākais!

Informācija: Ainis Raubiškis, foto: Guntis Bērziņš

“Jēkabpils SC” futbolisti atstāj sausā FK “Kalupe”

Sestdien, 18. jūlijā, Višķu stadionā Daugavpils novadā notika Latvijas futbola 3. līgas čempionāta Latgales reģiona 3. kārtas spēle, kurā par uzvaru cīnījās “Jēkabpils SC” un FK “Kalupe” futbolisti. Šajā mačā visi izšķirošie notikumi risinājās pirmajā puslaikā, kurā jēkabpilieši iesita četrus vārtus, savukārt vienu golu savos vārtos raidīja pretinieku spēlētājs. Otrais puslaiks aizritēja bez gūtiem vārtiem, un mačs noslēdzās ar pārliecinošu Jēkabpils komandas uzvaru – 5:0. Pa vienam punktam iesita Mārtiņš Bojārs, Maksims Potlovs, Aigars Liņģis un Anatolijs Grigorjevs.  Šobrīd “Jēkabpils SC” ar divām uzvarām divās spēlēs rezultātu tabulā dala 1./2. vietu ar BFC “Daugavpils”-3 komandu. Nākamais futbola mačs jēkabpiliešiem gaidāms 25. jūlijā, plkst. 17.00, kad viņi Jēkabpils stadionā “Vārpa” uzņems “Sēlijas SS” vienību.

Foto: LFF

Anatolijam Macukam sudrabs Smiltenes “Half Ironman”

Paralēli Smiltenes 100 gadu jubilejas svinībām 19. jūlijā Tepera ezera apkārtnē risinājās triatlona festivāls. Smiltenes “Half Ironman” distancē Jēkabpili pārstāvēja mūsu “dzelzs vīrs” Anatolijs Macuks. A. Macukam bija jāveic “Ironman” vidējā distance, kas pasaulē pazīstama ar zīmolu “Ironman 70.3” (kopējais garums jūdzēs), un sastāv no 1,9 km peldēšanas, 90 km velobraukšanas un 21,1 km skriešanas. Jēkabpilietis finišēja pēc četrām stundām, 25 minūtēm un 35 sekundēm, un kopvērtējumā 61 dalībnieka konkurencē ieņēma 5. vietu, bet savā vecuma grupā kāpa uz pjedestāla sudraba pakāpiena.  Pērn A. Macuks Igaunijā pieveica pilno “Ironman” distanci.

Foto: Jānis Ukass

Informāciju sagatavoja:

Lāsma Irša
Jēkabpils sporta centra
vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste