Projekts jauniešiem “HOP, dodamies iepazīt Jēkabpili!”

Biedrība “Jauniešu klubs “13.pirmdiena”” ir uzsākusi projektu “HOP, dodamies iepazīt Jēkabpili!”. Projektu finansiāli atbalsta Jēkabpils pilsētas pašvaldība, projekts tiek īstenots sadarbībā ar  Jēkabpils Bērnu un jauniešu centru.

Projekta mērķis: jauniešiem interesantā un interaktīvā veidā, pielietojot daudzveidīgas neformālās izglītības metodes, veicināt  Jēkabpils pilsētas vēstures izzināšanu, popularizēšanu un saglabāšanu. Iepazīstināt jauniešus ar Jēkabpils pilsētas svarīgajiem vēsturiskajiem, kultūras, atpūtas un  vides  apskates objektiem, ar mērķi uzzināt vairāk par to vēsturi, kā arī pašiem apskatīt šos objektus klātienē. Veicināt jauniešos radošumu, jaunu prasmju apgūšanu kā arī attīstīt un pilnveidot digitālās prasmes.

Projektā plānotas sekojošas aktivitātes: 

1.    Iepazīsti Jēkabpili I. Izzinošā ekskursija jauniešiem gida pavadībā ar autobusu pa pilsētu, kuras laikā gids saistošā veidā pastāstīs par Jēkabpils pilsētas vēsturi, svarīgākajiem notikumiem, apskates objektiem. Ekskursijas otrā daļa notiks Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļā „Sēļu sēta”, dalībnieki iesaistīsies divās izglītojošajās programmās – “Senās spēles” un “Amatnieku darbi”. Ekskursijas noslēgumā visiem dalībniekiem būs kopīgs pikniks, iepazīšanās un saliedēšanās spēles, kā arī atgriezeniskā saite par ekskursiju.

2.     Iepazīsti Jēkabpili II. Izzinošā ekskursija ar uzdevumiem. Jaunieši izzinošās ekskursijas sākumā dodas tajā ar autobusu, notiek apstāšanās pie vairākiem tūrisma, mākslas, kultūrvēsturiskiem objektiem un to apskatīšana, vairākos no tiem ir kādi īpaši uzdevumi, kas jauniešiem jāveic. Plānots apskatīt Krustpils pili, pils torni un jauniešiem paredzēta dalība divās izglītojošajās aktivitātēs - "Auduma apdruka ar sietspiedi", kurā būs iespējams apgūt sietspiedes tehniku un veidot rakstus uz auduma. Otrā darbnīca būs “Ziepju darbnīca”, kuras laikā tiks vairāk pastāstīts par ziepju  tapšanas vēsturi un izgatavot ziepes.   Pēc tam plānots doties uz bijušo valsts bankas ēku, kurā pašlaik atrodas Reģionālā biznesa un tūrisma attīstības biedrība “Jēkabpils rezidence”, apmeklējuma laikā jauniešiem būs iespēja iepazīt ēku, tās vēsturi un uzzināt vairāk par biedrību un tās mērķiem, kas vēsturiskajā ēkā darbojas pašlaik. Ekskursijas noslēgums plānots Jēkabpils Mežaparkā, kur jauniešiem plānotas aktivitātes un pikniks.  

3.    Atvērtais konkurss Jēkabpils jauniešiem, vecumā no 13-25 gadiem, “Iepazīsti Jēkabpili”, konkursa mērķis ir aicināt jauniešus radīt virtuālo ekskursiju tūri par Jēkabpili vai kādu apskates objektu.  Plānots apbalvot 1.,2.,3 vietas ieguvējus un publicēt jauniešu virtuālās ekskursijas un nosūtīt Jēkabpils Tūrisma informācijas centram. Plānots arī apbalvošanas pasākumus, kura laikā tiek rādīti jauniešu iesūtītie video un kopīgas neformālās izglītības metodēs balstītas aktivitātes. Informācija par konkursu sekos nedaudz vēlāk. 

Aicinām sekot aktualitātēm Jēkabpils BJC mājas lapā https://jekabpils-bjc.lv/ un https://www.facebook.com/jekabpilsBJC,https://www.facebook.com/13pirmdie...