Jēkabpils Sporta centra informācija

Jēkabpilieši Latvijas čempionātā vieglatlētikā izcīna sešas medaļas

8. un 9. augustā notika 99. Latvijas čempionāts vieglatlētikā pieaugušajiem un reizē arī U-23 grupai, un pirmo reizi vieglatlēti pieaugušo konkurencē sacentās tieši Jelgavā – Zemgales Olimpiskā centra stadionā. Jēkabpili čempionātā pārstāvēja astoņi sportisti: Laine Donāne, Lāsma Zemīte, Zane Zemīte, Ieva Ivanova, Krīstīne Ivanova, Elīna Tumša, Normunds Ivzāns un Raivo Saulgriezis. Kopumā jēkabpilieši mājās atveda sešas medaļas – piecas pieaugušo konkurencē un vienu – U23 grupā.

Zelta medaļu sacensībās izcīnīja Lāsma Zemīte, kas augstlēkšanā pārvarēja 1,80 m augstumu un pelnīti plūca uzvaras laurus.

Divas medaļas nodrošināja mūsu soļotāji – Raivo Saulgriezis 10000 m soļojumā finišēja pirmais,  bet Normunds Ivzāns kāpa un goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Laine Donāne raidīja šķēpu 50,58 m tālu un U23 čempionātā izcīnīja zeltu, bet pieaugušo konkurencē palika 4. vietā tūlīt aiz spēcīgās trijotnes – Līnas Mūzes, Madaras Palameikas un Anetes Kociņas.

Zane Zemīte pieaugušo konkurencē trīssoļlēkšanā pieveica 12,50 m attālumu un izcīnīja bronzas medaļu, augstlēkšanā Zanei dalīta 4./5. vieta (1,68 m), bet tāllēkšanā – 5. vieta (5,70 m).

Ievai Ivanovai augstā 4. vieta 200 m skrējienā pieaugušo vidū, 100 m – 5. vieta, bet Kristīnei Ivanovai – 7. vieta.

Elīna Tumšai pieaugušo konkurencē augstlēkšanā (1,60 m) palika dalītā 6./7/.8. vietā.

4x100 m stafetē Jēkabpils meiteņu komanda (Ieva Ivanova, Kristīne Ivanova, Zane Zemīte, Lāsma Zemīte) izcīnīja 3. vietu.

Attēlā no kreisās: soļotāji Raivo Saulgriezis un Normunds Ivzāns. Foto no sportistu privātā arhīva.

Kuldīgas pusmaratonā Anatolijam Macukam zelts savā grupā

8. augustā notika Kuldīgas pusmaratons, kas reizē bija arī Latvijas čempionāts. Vīriešu konkurencē savā vecuma grupā pirmo vietu izcīnīja jēkabpilietis Anatolijs Macuks (01:14:39). Absolūtajā vērtējumā Macuks palika otrais aiz Dmitrija Serjogina (01:08:25). Sacensībās piedalījās vēl vairāki jēkabpilieši.

2. vietu 10 km distancē savā vecuma grupā ieņēma Evelīna Vasiļjeva.

Pusmaratona izaicinājumā savā grupā augstajā 9. vietā (1:25:02) 96 skrējēju konkurencē ierindojās Jānis Jerofejevs, 23. vietā – Roms Žilinskis, 35. vietā – Renārs Vasiļjevs.

10 km godam pieveica arī Jolanta Grugule, Māris Resnis, Kaspars Porietis, bet 5 km – Matīss Resnis.

Foto: LVS

Jēkabpils orientieristiem veiksmīgi starti LSVS 57. sporta spēlēs

9. augustā orientēšanās entuziasti pulcējās Jelgavas novada Vilcē, lai piedalītos Latvijas sporta senioru-savienības 57. sporta spēlēs orientēšanās sportā. Kopumā sacensībās piedalījās 177 sportisti un 24 pašvaldību komandas, tostarp arī Jēkabpils komanda deviņu cilvēku sastāvā.

Iveta Brūvere un Jānis Kalniņš savās distancēs izcīnīja pirmo vietu, bet otrajā vietā savās grupās ierindojās Daina Lūkina un Ilmārs Purviņš.

Jēkabpils dalībnieku sniegums (80 punkti) kopvērtējumā komandai deva sesto vietu 24 komandu konkurencē. Pirmo vietu ar 87 punktiem izcīnīja Rīgas komanda, otrajā vietā ar 85 punktiem ierindojās Kuldīgas novads, bet trešajā vietā ar 84 punktiem – Madonas novads.

Attēlā: Jānis Kalniņš uz augstākā pjedestāla pakāpiena. Foto: LSVS

“Jēkabpils SC” futbolisti 3. līgā turpina bez zaudējumiem

Sestdien, 8. augustā Jēkabpils stadionā “Jēkabpils SC”  futbolisti uzņēma “Rēzeknes NBJSS” komandu, lai cīnītos par uzvaru Latvijas futbola 3. līgas čempionātā Latgales reģiona komandām. 

Jēkabpilieši bija nopietni noskaņojušies izcīnīt savu piekto uzvaru pēc kārtas un tas viņiem arī izdevās. Jau pirmajā puslaikā mājinieki panāca 4:0. Pa vieniem vārtiem guva Leo Salmiņš un Aigars Liņģis, bet Rainers Ragainis pārspēja pretinieku vārtsargu divreiz. Otrajā puslaikā rēzeknieši ar Vadima Mironova palīdzību izbēga no sausā zaudējuma (4:1), bet A. Liņģis iesita vēl vienu golu. Mačs noslēdzās ar 5:1 “Jēkabpils SC” labā.

Šobrīd “Jēkabpils SC” ar piecām uzvarām piecās spēlēs rezultātu tabulā turpina ieņemt pārliecinošu līderu lomu.

Nākamais futbola mačs jēkabpiliešiem gaidāms sestdien, 15. augustā, plkst. 16.00 viesos pie FK “Krāslava”.

“Izika BA” pieveic “NDB Timber” un citi pārsteigumi Jēkabpils čempionātā basketbolā

8. un 9. augustā Jēkabpils sporta namā Jēkabpils pilsētas čempionāta basketbola ietvaros risinājās piecas spēles. Pa divām uzvarām izcīnīja “Jēkabpils U19” un “Izika basketbola akadēmija”, piektajā cīņā uzvarēja “NDB Timber”.

Abas sestdienas cīņas izvērtās gana sīvas. “Jēkabpils U19” tikai ar viena punkta pārsvaru pieveica BK “Dzintars” vienību (68:67). Lai gan pēc pirmā puslaika vadībā bija “Jēkabpils U19” (38:29), trešajā ceturtdaļā “Dzintars” atspēlējās un pat panāca četru punktu pārsvaru (57:53). Pēdējā ceturtdaļa aizritēja punkts punktā, bet ar Matīsa Koļesinska tālmetienu nepietika, lai “Dzintars” uzvarētu. “Jēkabpils U19” rezultatīvākais basketbolists ar 15 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām bija Iļja Stogovs, bet dzintariešiem 18 punktus sameta Matīss Praņevskis.

Mačā starp “NDB Timber” un “Izika BA” pirmo ceturtdaļu veiksmīgāk aizvadīja “Izika basketbola akadēmijas” audzēkņi (30:17), savukārt nākamajās divās ceturtdaļās “NDB Timber” veiksmīgi atspēlējās un ceturto ceturtdaļu sāka ar četru punktu pārsvaru – 63:59. Pamatlaikā uzvarētāju neizdevās noskaidrot (82:82), un spēles liktenis tika izlemts papildlaikā, kur ar rezultātu (90:88) uzvarēja “Izika BA”. Tas bija jau otrais mačs, kurā “NDB Timber” piedzīvo zaudējumu papildlaikā un arī šoreiz Reiņa Ermansona 39 punkti un 18 bumbas zem groziem nespēja glābt spēli. Uzvarētāju rindās visvairāk – 23 punktus – guva Roberts Grīnfelds.

Svētdien visos trīs mačos uzvaras nāca vieglāk. “Jēkabpils U19” ar 114:44 sagrāva “Jēkabpils U17”, uzvarā visvairāk – 25 punktus – ieguldīja Adrians Valters Čiekurs. “Izika BA” ar 106:87 pieveica “Jēkabpils U15”, uzvarētāju sastāvā ar 37 punktiem un labu precizitāti izcēlās Toms Jēkabs Bērziņš. Dienas trešajā mačā “NDB Timber” ar rezultātu 111:90 tika pie panākuma pret BK “Dzintars”, šoreiz visvairāk – 30 punktus, 13 rezultatīvas piespēles un 10 bumbas zem groziem – savas komandas kontā, spēlējot visas 40 minūtes, ieguldīja Edgars Leja.

Nākamās čempionāta spēles ieplānotas 21. augustā.

Attēlā: “Izika basketbola akadēmija”

Anda Seimane triumfē “Irlavas Kausā 2020”

Pēc sešu mēnešu pārtraukuma šautriņmetēji 8. augustā pulcējās Irlavā, lai sacenstos par “Irlavas Kausu 2020”, kas bija arī piektās 2020. sezonas Latvijas un Baltijas reitinga sacensības šautriņu mešanā. Jēkabpili pārstāvēja vairāki sportisti, bet vislabākos rezultātus uzrādīja Anda Seimane, kura ir arī viena no Latvijas izlases kandidātēm.

16 dāmas cīnījās, lai kvalificētos “Irlavas Kausa 2020” izslēgšanas spēlēm. Cīņas bija sīvas, bet šoreiz finālā iekļuva Marija Ružāne un Anda Seimane. Finālā jēkabpiliete turpināja mest precīzi un diezgan pārliecinoši pārspēja savu pretinieci ar rezultātu 5:2. Tādējādi Anda Seimane kļuva par “Irlavas Kausa 2020” ieguvēju sieviešu konkurencē.

Nākamās sacensības – “Priekules Kauss 2020” 22. augustā.

Foto: no sportistes privātā arhīva

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
Jēkabpils sporta centra
vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste