29.augustā Jēkabpils Mežaparkā - Sporta svētki Jēkabpilī 2020

Gada lielākais sporta pasākums ir klāt! Sestdien, 29. augustā Jēkabpils Mežaparkā pilsētas 350. jubilejas noskaņās risināsies līdz šim grandiozākie Sporta svētki. Svinēsim kustībā – visas dienas garumā apmeklētājiem tiks piedāvāta daudzpusīga aktivitāšu programma, dalībnieki varēs sacensties dažādos sporta veidos un disciplīnās gan komandās, gan individuāli. Bērnus priecēs lidojošo pūķu darbnīca, aizraujošas stafetes, piepūšamās atrakcijas un jautra putu ballīte! Savukārt dienu noslēgs muzikāli atpūtas pasākumi saulrieta apspīdētajos Radžu ūdenskrātuves krastos.

Sporta svētkos tiks noslēgta #Jēkabpils350km akcija, un ikviens izaicinājuma pieveicējs varēs saņemt savu godam nopelnīto jubilejas medaļu un nofotografēties uz īpaša svētku pjedestāla. Turklāt apmeklētājiem būs iespēja sniegt savu artavu vēl vienā izaicinājumā – dienas laikā kopā ar “Impulss Fitness” pacelt 350 tonnas!

Jēkabpils Mežaparkā uz aktivitātēm dalībniekus aicinās, iedrošinās un izklaidēs atraktīvais TV un radio raidījumu vadītājs Oskars Lepers.

Tradicionāli Sporta svētkos notiks sacensības vairākos komandu sporta veidos:

  • 12.00-17.30 – SK “Jēkabpils Lūši” organizētās pludmales volejbola sacensības un individuālie konkursi;
  • 12.00-16.00 – BK “Jēkabpils” organizētās 3x3 basketbola sacensības un individuālie konkursi;
  • 13.30 – “Cilpo ar prātu” – foto orientēšanās spēle atjautīgām ģimenēm vai draugu kompānijām. Komandā trīs cilvēki.

Divatā varēs piedalīties trīs dažādās spēlēs:

  • 12.00-14.30 – “Foto TWIX”. Atmiņas spēle, kuras laikā pēc iespējas ātrāk jāatklāj vienādi Jēkabpils pilsētas attēlu pāri.
  • 15.00-17.30 – “Vadātājs”. Vienam no dalībniekiem ir aizsietas acis un, vadoties pēc otra dalībnieka norādījumiem, viņam pēc iespējas ātrāk jāsavāc noteiktie priekšmeti iezīmētā laukumā.
  • 15.30 – “Stiprais Ēriks”. Kā jau vēsta nosaukums un radušās asociācijas, šajā uzdevumā stiprā dzimuma pārstāvjiem būs jānes kalnā savas “Lāsmiņas”. Uzmanību – šai aktivitātei ir kopīgs starts!

Savukārt tie, kam patīk paļauties tikai uz saviem spēkiem, varēs piedalīties šādos individuālajos izaicinājumos:

  • 6.00-11.00 – K. Martinova piemiņas sacensības  pludiņmakšķerēšanā un spiningošanā Radžu ūdenskrātuvē;
  • 12.00-14.30 – “Lidojošās bumbas”. Izmantojot lielo kaķeni, pēc iespējas īsākā laikā jātrāpa bumbas mērķī;
  • 12.00-14.30 – “Futbolgolfs”. Ar iespējami mazāku paņēmienu skaitu pēc iespējas īsākā laikā jāraida bumba spēles bedrītēs;
  • 12.00-14.30 – “Jautra šautra”. Jātrāpa bumbiņa piepūšamā mērķa vērtīgākajos sektoros.
  • 12.00-17.30 – pacelsim 350 t kopā ar “Impulss Fitness”! Ikviens apmeklētājs tiks aicināts spiežot guļus svaru stieni pievienot savu artavu tonnu krāšanā;
  • 12.00-17.30 – cirvju mešana mērķī. Aizraujoša aktivitāte, ko veikparka teritorijā piedāvās kompānija “AXE-Factory-Riga”. Aktivitāte būs par maksu;
  • 13.00 – tautas skrējiens apkārt Radžu ūdenskrātuvei (~6,5 km);
  • 13.15 – padomi nūjošanā un gājiens ap Mežaparku;
  • 14.00-14.20 – “Veikparks.lv” paraugdemonstrējumi veikošanā;
  • 14.30 – “AWAKE”&“veikparks.lv”SUPu cīņas. Sacensībās aptuveni 1 km garā distancē Radžu ūdenskrātuvēar kopīgu startu;
  • 14.45 – “Fitness VFS” aicina uz atklāto treniņu, gatavojoties Izturības skrējienam 20. septembrī;
  • 15.00-17:30 – “Svētku puzle”. Pēc iespējas ātrāk jāsaliek pilsētas jubilejas puzle;
  • 15.00-17:30 – “Maisiņbols”.Jātrāpa maisiņi uz spēles laukuma vai mērķī;
  • 16.00 – sprinta velokross.Velobraukšanas sacensības īpaši izveidotā aplī.

Pirmajā dienas daļā notiekošo aktivitāšu uzvarētāji tiks apbalvoti plkst. 15.00, pēcpusdienas spēļu uzvarētāji – plkst. 18.00. Apbalvošana notiks pie meža namiņa.

Uzmanību! Komandām uz volejbolu un 3x3 basketbolu, kā arī skrējiena apkārt Radžu ūdenskrātuvei, velokrosa un SUPu cīņu dalībniekiem jāpiesakās uz sacensībām līdz 25. augusta plkst. 24:00. Ar sacensību nolikumiem un pieteikuma formām var iepazīties www.jekabpilssc.lv sadaļas „Sacensības” apakšsadaļā „Nolikumi”. Pārējām aktivitātēm varēs reģistrēties pasākuma dienā, vēlams no plkst. 10.00 līdz 12.00.

No 12.00 līdz 14.30 apmeklētājus priecēs Reiņa Nitiša un citu Jēkabpils autosportistu automašīnu izstāde. Būs iespēja satikt arī pašus sportistus.

No 12.00 līdz 17.30 Rodrigo Laviņa hokeja studijas informācijas teltī varēs satikt Rodrigo Laviņu, izmēģināt spēkus dažādos ar hokeju saistītos veiklības uzdevumos un uzzināt vairāk par iespējām trenēties hokejā jaunajā Jēkabpils sporta hallē.

Sporta svētkos īpaši ir padomāts par bērniem. Netālu no kameršļūkšanas kalna darbosies lidojošo pūķu darbnīca, kur ikviens varēs izgatavot sev pūķi ar Jēkabpils 350 gadu jubilejas simboliku. Kopā ar speciālistiem pūķus varēspalaist gaisā. Mazākie varēs izklaidēties piepūšamajās atrakcijās, lielākie – piedalīties veiklības stafetēs un spēlēt milzīgo “Cirku” ar Jēkabpils pilsētas objektiem. Savukārt plkst. 16.00 notiks putu ballīte, kas pagājušā gadā izpelnījās lielu atsaucību gan mazo, gan lielo vidū.

Svētku dalībnieki varēs atgūt enerģiju, mielojoties ar “Domino WokKebab” gardumiem, “MiniMelts” saldējumu, “AG Karuselis” cukurvati un popkornu un  kafejnīcas “AWAKE” kafiju un citiem labumiem.

Sporta svētku noslēgumā, pēc plkst. 20.00, visus gaidīsim uz noskaņām bagātiem muzikāliem pasākumiem gleznainās Radžu ūdenskrātuves krastos.

Pie Saules pulksteņa koncerta ap plkst. 20.00 paredzēts  īpašs pārsteigums - dziesmas “Hercoga pilsēta” pirmatskaņojums. Dziesmas vārdus un mūziku par godu Jēkabpils 350. jubilejai sarakstījusi jēkabpiliete Sandra Paegļkalne. Dziesmas tapšanā piedalījušies mūziķi no Jēkabpils: Ilze Savicka- balss, Ardis Avotiņš- klavieres, piebalsis, Ieva Savicka-ģitāra, Sandra Solvita Bērziņa-piebalsis, Roberts Stalidzāns- bungas, Reinis Talla- baģitāra, Niks Jaunzems-elektriskā ģitāra un Ingars Miglāns – producents. Šī būs brīnišķīga iespēja sporta svētku noslēgumā dzirdēt dziesmas " Hercoga pilsēta"  pirmatskaņojumu ar autores Sandras Paegļkalnes un visu iepriekš minēto mūziķu piedalīšanos.

Turpinājumā pie Saules pulksteņa koncerta pirmajā daļā uzstāsies koklētāja Zane Sniķere un dziedātāja Zane Rozenfelde, bet pēc tam muzicēs blūza grupa “Bad Habits”. Savukārt veikparkā, baudot kafiju un saulrietu, varēs atpūsties DJ Dii radītajā muzikālajā atmosfērā. Šie pasākumi tiek organizēti kā pikniki, tādēļ aicinām apmeklētājus ņemt līdzi plediņus vai krēslus, uz kuriem sēdēt.

Vēršam jūsu uzmanību, ka pasākuma laikā apmeklētāju pienākums būs stingri ievērot aktuālos Covid-19 ierobežojumus un drošības pasākumus. Teritorijā būs pieejami dezinfekcijas līdzekļi, kā arī pasākuma organizatori uzraudzīsdistancēšanās prasību ievērošanu.

Uz tikšanos Sporta svētkos 29. augustā Jēkabpils Mežaparkā!

Sporta svētkus organizē Jēkabpils sporta centrs sadarbībā ar Jēkabpils Kultūras pārvaldi, SK “Jēkabpils Lūši”, BK “Jēkabpils”, “Impulss Fitness”, “Fitness VFS”, “AWAKE” un “veikparks.lv”.

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
Jēkabpils sporta centra
vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste