Pēc rekonstrukcijas svinīgi atklāj Jēkabpils 2.vidusskolu

Piektdien, 28.augustā, pēc rekonstrukcijas svinīgi tika atklāta Jēkabpils 2.vidusskola. Atklāšanas pasākumā piedalījās skolas kolektīvs, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps, priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola, domes deputāti, projekta īstenošanā iesaistītie pašvaldības speciālisti, kā arī projekta būvnieka pārstāvji un būvniecības procesa uzraugi.  

Muzikālo sveicienu sarūpēja Jēkabpils 2.vidusskolas pūtēju orķestris “Intervāls” Aleksandra Piļščikova virsvadībā.

Uzrunājot klātesošos, 2.vidusskolas direktore Ilona Salmiņa izteica gandarījumu, ka skola, tās pedagogi un skolēni, skolas pastāvēšanas 100. gadadienā ir saņēmuši tik lielu dāvanu. Direktore izteica pateicību visām iesaistītajam pusēm, kas ar augstu atbildības sajūtu strādāja pie skolas lielajām pārvērtībām.

Klātesošos sveica arī ilggadējais skolas direktors Aleksandrs Deinis, kurš aicināja skaisto un moderno skolu piepildīt ne tikai ar zināšanām, bet arī sirds siltumu.

Domes priekšsēdētājs Aivars Kraps uzsvēra, ka Jēkabpils 2.vidusskola pašlaik ir vismodernāk aprīkotā izglītības iestāde tuvākajā reģionā un jauno tehnoloģiju ieviešana ir izaicinājums gan pedagogiem, gan skolēniem, tomēr ir jāiet līdzi laikam un jāpielāgojas pārmaiņām.  Domes priekšsēdētājs informēja, ka pavisam drīz arī Jēkabpils Valsts ģimnāzijā tiks uzsākti šādi būvdarbi. A.Kraps aicināja pedagogus un vecākus šajā mācību gadā īpaši atbildīgi sekot līdzi savam, savu bērnu un līdzcilvēku veselības stāvoklim, lai mācības varētu notikt klātienē skolas skaistajās, ērtajās, modernajās telpās.

Būvdarbi Jēkabpils 2.vidusskolā ilga pusotru gadu, un skola piedzīvojusi redzamas pārmaiņas – pārbūvēti visi skolas korpusi, fasāde ieguvusi košas krāsas, labiekārtota teritorija un stāvlaukums pie skolas. Būtiski ir tas, ka skolai ir izbūvētas jauni iekšējie inženiertīkli – apkures sistēma, kanalizācija un ūdensvads, izbūvēta ventilācijas sistēma ar rekuperāciju.

Izremontētas arī visas skolas telpas, izveidoti četri jauni matemātikas kabineti, blakus vecajam korpusam izbūvētajā piebūvē izvietota skolēnu garderobe. Lai nodrošinātu vides pieejamību, izbūvēti pandusi, pacēlājs un lifts gan jaunajā, gan vecajā ēkas korpusā.

Būvdarbus veica ģenerāluzņēmējs SIA “Jēkabpils PMK”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Firma L4” un autoruzraudzību SIA “Acitektura”.

Informācijai:

Skolas pārbūve notika, pašvaldībai īstenojot projektu “Jēkabpils vispārējās izglītības iestāžu mācību vides un infrastruktūras uzlabošana”. Projekta kopējās izmaksas ir 24 470 096,22 EUR. Attiecināmās izmaksas ir 21 554 536,60 EUR, no kurām 6 000 000,00 EUR ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 11 665 902,45 EUR – Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansējums un 3 888 634,15 EUR valsts budžeta dotācija pašvaldībām. Neattiecināmās izmaksas ir 2 915 559,62 EUR, kas ir Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansējums.

Jēkabpils 2.vidusskolas pārbūves kopējās izmaksas, kas ietver būvprojekta izstrādes, autoruzraudzības, būvuzraudzības un būvdarbu izmaksas, ir 8 270 289,23 EUR.

Projekts noslēgsies 2021.gada decembrī tā ietvaros tiks pārbūvēta arī Jēkabpils Valsts ģimnāzijas ēka. Projekta rezultāts būs divas pilnībā modernizētas vispārējas izglītības iestādes.

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa