A.Kraps tiekas ar Viesītes, Viestura un Nameja ielas mikrorajona iedzīvotājiem

8.septembrī pēc Viesītes, Viestura un Nameja ielas mikrorajona iedzīvotāju lūguma Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps piedalījās iedzīvotāju informatīvajā sanāksmē.

Augustā pie domes priekšsēdētāja A. Krapa vērsušies mikrorajona iedzīvotāji ar lūgumu rast iespēju, piesaistot atbildīgos dienestus un speciālistus, labiekārtot Viesītes ielas 39, 41, Viestura ielas 41, Nameja ielas 14, 16 un 18 ēku apkārtnē esošās teritorijas. 

Atbildot uz iedzīvotāju lūgumu, A. Kraps organizēja tikšanos un skaidroja aktuālos jautājumus. 
Šo otrdien vairāk kā 55 mikrorajona iedzīvotāji, kuri piedalījās sanāksmē, uzsvēra pārvietošanās grūtības šajā teritorijā savu laiku nokalpojušās infrastruktūras nolietojuma dēļ. Iedzīvotāji ar priekšsēdētāju diskutēja par gājēju taku, celiņu seguma plākšņu nolietojumu, gan bērnu laukumiņa nepieciešamību, atsevišķi uzsverot iekškvartālu braucamo daļu, kura ir sliktā stāvoklī, bedraina, nepietiekami plata un rada pārvietošanās grūtības.

Uzklausot iedzīvotāju ierosinājumus un pārrunājot teritorijas labiekārtojuma problēmas, A. Kraps informēja: “Attīstot Jēkabpils pilsētvidi un iedzīvotāju labklājību, pašvaldība nenoliedzami ir ieinteresēta šī mikrorajona sakārtošanā un labiekārtošanā. Esmu gatavs šo projektu kā iedzīvotāju vēlmi prezentēt pilsētas domes deputātiem, diskutēt un pārliecināt, lai tuvākajā laika periodā ar lielāko pašvaldības līdzfinansējuma daļu realizētu Viesītes, Viestura un Nameja ielas mikrorajona attīstību un labiekārtošanu. Lai veiktu šo iniciatīvu, māju iedzīvotājiem jāsavāc likumā noteiktais balsu skaits projekta atbalstam, savukārt pašvaldība no savas puses  izdos saistošos noteikumus par pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, paredzot pašvaldības un daudzdzīvokļu dzīvojamo māju finansējuma sadalījuma proporciju-80% un 20%.”

Pēc diskusijas domes priekšsēdētājs pauda gandarījumu par iedzīvotāju apsveicamo iniciatīvu un degsmi realizēt būtiskas pārmaiņas savas apkārtējās vides labiekārtošanai un attīstībai.
   
Sanāksmes noslēgumā iedzīvotāji uzdeva citus aktuālos jautājamus, kā arī izteica pateicības vārdus A. Krapam par aktīvu pilsētas attīstību un veiksmīgu virzienu pilsētvides uzlabošanā.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa