SIA “LV ROADS” veic asfalta urbumus atjaunotajās ielās

16.septembrī Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps  un mediju pārstāvji tika aicināti sekot līdzi asfalta paraugu ņemšanai ielās, ko saskaņā ar iepirkuma līgumu veica SIA “LV ROADS”. Asfalta paraugi tika ņemti Ļaudonas , Medņu, Ābeļu ielās, kā arī Kaļķu ielas un Dzirnavu ielas posmos. Kad darbi tiks pabeigti, asfalta paraugi tiks ņemti arī Tīruma un Liliju ielā.

Paraugi tika ņemti balstoties uz Ceļu specifikācijas “Metodiskajiem norādījumiem urbto asfaltbetona paraugu noņemšanai” un tie tiks nodoti sertificētai laboratorijai nepieciešamo  testu veikšanai. Paraugu ņemšanas procesā piedalījās arī SIA “LV ROADS” valdes priekšsēdētājs Ivars Joelis un būvuzraugs no SIA “RoadLat” Andris Karasevs.

Par testēšanas rezultātiem informēsim pēc laboratorijas atzinuma saņemšanas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps  informē, ka pašvaldība neuzstāja uz asfalta paraugu ņemšanu šajās ielās. “Tā bija uzņēmēja iniciatīva, lai ne tikai pārliecinātos par veiktā darba kvalitāti, bet arī procesu padarītu caurskatāmu un atklātu. Manuprāt, tas ir labs piemērs tam, kā būtu jāveido sadarbība starp darbu pasūtītāju un izpildītāju,” tā A.Kraps.

Kā tika ziņots iepriekš, augusta beigās Jēkabpilī tika uzsākti vairāku ielu atjaunošanas un pārbūves darbi. Tie tika sadalīti divos posmos. Darbus abos posmos saskaņā ar iepirkuma līgumiem veic uzņēmums SIA “LV Roads”.

Pirmā daļa paredzēja, ka tiek veikta Ābeļu ielas, Liliju ielas posma, Tīruma ielas posma, Kaļķu ielas posma, Dzirnavu ielas posma, Ļaudonas ielas un Medņu ielas atjaunošana par kopējo summu 198 281,65 EUR bez PVN. Šie darbi jau tuvojas noslēgumam.

Savukārt otrā daļa paredz, ka līdz gada beigām tiks veikta Līvānu ielas posma no Ezera ielas līdz Daugavpils ielai un Kurzemes ielas posma no Jāņa Raiņa ielas līdz Ventas ielai pārbūve. Darbu kopsumma saskaņā ar iepirkuma līgumu sastāda 87 284,04 EUR bez PVN.

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa