Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktores amatā iecelta Vita Viļevko

Šodien, 24.septembra Jēkabpils pilsētas domes sēdē par Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktori tika iecelta Vita Viļevko. Darbu direktore uzsāks no šī gada 26.oktobra. Atgādināsim, ka šī gada augusta sākumā tika izsludināts ārējais konkurss uz vakanto Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktora amatu. Kopumā pieteicās 10 pretendenti. Pamatojoties uz pretendentu atlases konkursa noteikto kārtību un vērtēšanas kritērijiem, tika organizēta pretendentu atlase. Pēc konkursa pretendentu izvērtēšanas rezultātu apkopošanas, konkursa pretendentu izvērtēšanas komisija virzīja priekšlikumu Jēkabpils pilsētas pašvaldības domei iecelt Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktora amatā Vitu Viļevko.

Vita Viļevko dzimusi Jēkabpilī, mācījusies toreizējā  Jēkabpils 1.vidusskolā (tagad Jēkabpils Valsts ģimnāzija)  un A.Žilinska Jēkabpils mūzikas skolā.  Mācījusies Daugavpils Mūzikas vidusskolā un studijas turpinājusi Daugavpils Universitātē. Pirmā darba pieredze saistīta ar pedagoģiju, strādājot  kā mūzikas pedagoģei  Daugavpils Eco skolā, kā arī par mūzikas skolotāju un direktora vietnieci Daugavpils 12.vidusskolā. 2006.gadā uzsākusi darbu citā jomā, strādājot par sabiedrisko attiecību menedžeri Daugavpils Universitātē. Kopš 2014.gada uzsāktas darba gaitas Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldē par pasākumu organizatori, turpinot strādāt kā vecākā pasākumu organizatore un kopš no 2015.gada līdz pat šim-Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece. Paralēli kopš 2005.gada strādājusi arī Latviešu kultūras centrā (tagad Vienības nams) par pasākumu rīkotāju, pasākumu vadītāju un mūziķi folkloras dziesmu un deju kopā “Svātra”. Vita Viļevko ieguvusi arī Latvijas Universitātes maģistra grādu pedagoģijā un Daugavpils Universitātē- maģistra grādu sabiedrības un iestāžu vadībā.

V. Viļevko: „Šis man ir nopietns izaicinājums. Jāteic, ka jau agrāk biju domājusi par iespēju atgriezties Jēkabpilī, jo šeit ir mani tuvākie cilvēki. Nenoliedzami, strādājot Latvijas otrajā lielajā pilsētā Daugavpilī, man ir bijusi ļoti laba skola un pieredze. Vēlos pateikt lielu paldies visiem bijušajiem kolēģiem! Šobrīd esmu gatava pāršķirt jaunu lappusi un kopā ar kolēģiem no Jēkabpils visas savas zināšanas, pieredzi un idejas dod Jēkabpilij. “

Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa