Pašvaldības nedēļas plāns 28.09.-04.10.

30.septembrī
domes prieksšēdētāja vietniece Kristīne Ozola Viesītē piedalīsies Kultūras ministrijas rīkotajā seminārā “NVO un valsts pārvalde- līdzdalība- efektīva sadarbība”. Seminārā tiks runāts par šādām tēmām:  NVO sadarbība ar valsts institūcijām, labās pieredzes stāsts “Rīgas domes sadarbība ar NVO”, kā arī citām tēmām. K.Ozola uzaicināta piedalīties diskusijā “Iniciatīvas būtība un forma”- iedzīvotāju līdzdalības aspekti, kā veidot attiecības ar valsts iestādēm, iniciatīvas iesniegšana, priekšlikumi.

1.un 2. oktobrī
domes vadība kopā ar pašvaldības policiju apmeklēs pilsētas vispārizglītojošās skolas, lai drošības nedēļas ietvaros dāvinātu atstarojošās vestes 1.klašu audzēkņiem un pārrunātu drošības jautājumus.

2. oktobrī
Baltinavas kultūras namā Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis piedalīsies Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas (LPIA) rīkotajā sanāksmē izpilddirektoriem. Dienas kārtībā tiks izskatīti šādi jautājumi: pašvaldības iespējas elektroenerģijas rēķina samazināšanā, izmantojot ESCO principu; priekšnosacījumi aprites ekonomikai, zaļajam kursam, bioekonomikai Latvijā;  bezatkritumu principi pašvaldībās; pašvaldību pieredze par bezatkritumu pieeju: izaicinājumi atkritumu apsaimniekošanas jomā pašvaldībām; valsts un reģionālie plāni; mērķu sasniegšana; bioloģiski noārdāmo atkritumu dalīta vākšana un pārstrāde, būvniecības atkritumu apsaimniekošana un pārstrāde, kā arī citi jautājumi.

Kultūras aktualitātes

No 2. līdz 4. oktobrim Jēkabpils Tautas namā norisināsies vienpadsmitais amatierteātru festivāls “LAIPA”. Festivāls Jēkabpilī notiek kopš 1999. gada un tas ir iemantojis popularitāti gan amatierteātru trupu, gan skatītāju – jēkabpiliešu un pilsētas viesu – vidū. Festivāla dalībnieki šogad ir teātra trupas no Jelgavas, Liepājas, Lubānas, Rēzeknes, Rīgas un Valkas. Mājinieki – Jēkabpils Tautas teātris – LAIPĀ skatītājus priecēs ar pirmizrādi – Aivona Menčela “Rudenīgo blūzu”. Trīs dienu laikā būs iespēja piedzīvot dažādas izrādes it visām gaumēm – traģikomēdijas, pasaku pieaugušajiem, multimediālu dzejas izrādi, situāciju komēdiju ar iespējamu skandālu, grotesku vēstījumu, kā arī izrādi-pastaigu. Biļetes Jēkabpils Tautas nama kasē. Pilnu izrāžu programmu skatīt www.jkp.lv

1.oktobrī
plkst. 17.00 Jēkabpils Tautas nama Baltajā zālē ciklā Jēkaba vakari. Mūsu nezināmā vēsture. Pareizticība Jēkabpilī. Tikšanās ar Rīgas Garīgā semināra pasniedzēju Staņislavu Beskrovnihu

Sporta aktualitātes

01.10. 11:00  Mežaparkā notiks vispārattīstošā vingrošana sporta speciālista vadībā;

            18:00  Mežaparkā notiks „Sports visiem”  sporta speciālista vadībā.

02.10. 17:00  Jēkabpils sporta centrā „Jēkabpils sporta centrs” balvu izcīņa šahā – 2020/2021  B turnīrs.  

02.10. 20:15  Jēkabpils sporta namā Reģionālā basketbola līga   Jēkabpils Lūši/Sporta centrs – Valmiera Glass VIA – 3.

03.10. 10:00 Jēkabpils sporta centrā „Jēkabpils sporta centrs” balvu izcīņa šahā – 2020/2021  A turnīrs.  

03.10. 11:00  Jēkabpils Valsts ģimnāzijas stadionā Latvija atklātais veterānu čempionāts futbolā un Aleksandra Gospodarjova piemiņas turnīrs.

04.10. 14:00  Jēkabpils sporta namā Latvijas telpu futbola Virslīgas čempionāts SK Jēkabpils lūši/Ošukalns – TFK Salaspils.

Vairāk par pašvaldības aktualitātēm skatīt: www.jekabpils.lv

Par citiem plānotajiem pasākumiem vairāk lasiet :

Jēkabpils Kultūras pārvaldes mājas lapā: www.jkp.lv;
Jēkabpils Sporta centrs mājas lapā: www.jekabpilssc.lv;
Jēkabpils Vēstures muzeja mājas lapā: www.jekabpilsmuzejs.lv.

Informāciju apkopojusi un sagatavojusi:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa