Jēkabpils saņem apsveikuma vārdus jaunās Sporta halles atklāšanas svētkos

15.oktobrī, ar svinīgu lentas griešanu tika atklāta Jēkabpils sporta halle. Jaunā halle ir kā simboliska dāvana jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem Jēkabpils 350 jubilejas gadā. Pasākums sākās ar svinīgajām uzrunām un klātesošos sveica Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps, pilsētas domes deputāts Leonīds Salcevičs, Latvijas Republikas Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis, Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis,  hokeja kluba “Dinamo” prezidents Juris Savickis,  SIA “LC Būve” valdes loceklis Sandis Dzērvītis un Jēkabpils Sporta centra direktors Juris Bobrovs.

Atklāšanas pasākuma video var aplūkot šajā saitē: https://www.facebook.com/watch/?v=743371376265048

Tāpat pašvaldība ir saņēmusi arī vairākus rakstiskus apsveikumus.


Cienījamie domes pārstāvji, jēkabpilieši, sporta entuziasti!

Neraugoties uz COVID-19 izraisīto krīzi, kas šogad izplatījusies ne tikai Latvijas, bet visas pasaules mērogā, ir svarīgi, ka tiek turpināti iedzīvotājiem nozīmīgi projekti.

Viens no tādiem ir jaunā Jēkabpils multifunkcionālā sporta halle, kurā nu varēs trenēties gan profesionāli sportisti, gan augt jaunā sportistu paaudze. Tāpat šeit būs iespējams rīkot gan starptautiska, gan nacionāla mēroga sacensības.

Novēlu jaunajam sporta centram būt par vietu, kur bērni, jaunieši un pieaugušie gūst pozitīvas emocijas sportojot. Par vietu, kur tiks sasniegti augsti profesionāli rezultāti.

Sports un aktīvā atpūta ir būtiska dzīves sastāvdaļa. Un, lai gan šobrīd daļa iekštelpu aktivitāšu mums liegtas mūsu pašu drošības labad, ceru, ka iespējami drīz jēkabpilieši un pilsētas viesi varēs pilnā apmērā izmantot jaunās ēkas priekšrocības.

Novēlu, lai jaunā sporta halle dod labu atspērienu sasniegt arvien augstākus mērķus! Lai pedagogiem, ģimenēm un pilsētai būtu vairāk iespēju attīstīt savus sporta talantus un lepoties ar tiem!

Jānis Reirs
LR Finanšu ministrs
 


Jēkabpils jau sen to bija pelnījusi!

No sirds sveicu visus jēkabpiliešus ar jaunās sporta halles atklāšanu! Tas bija garš un ne viegls ceļš, taču Jūsu neatlaidība un spēja pamatot nepieciešamību, to ir nodrošinājusi.

Lai labi kalpo un ir pamats gan pilsētas iedzīvotāju veselībai un priekam, gan izcilu sportistu izaugsmei, kas liks skanēt Jēkabpils vārdam vēl skaļāk Latvijā un pasaulē!

Māris Kučinskis
LR Saeimas deputāts


Godātie jēkabpilieši, sportisti un sporta draugi,

Šodien ir priecīgs notikums ne tikai Jēkabpils iedzīvotājiem, īpaši tiem, kas ir aktīvi, enerģiski un sportiski, bet arī sporta draugiem visā Latvijā, jo esam kļuvuši bagātāki par vienu modernu, daudzfunkcionālu sporta būvi, kas pulcēs basketbolistus, volejbolistus, hokejistus un visus, kas sporta nodarbībās gūs spēku, izturību, veiklību, veselību un vienkārši dzīvesprieku. Sportotprieks ir jāattīsta kopš mazotnes , un es ļoti ceru, ka jaunie jēkabpilieši un apkārtējo novadu bērni un jaunieši šeit jutīsies kā mājās un paliks ar sportu uz tu uz visu mūžu. Es esmu pārliecināts, ka drīz vien pēc šīs halles darba sākuma Jēkabpils vārds tiks ierakstīts arī augsta līmeņa starptautisku sacensību kalendāros.

Halles atklāšanas sarīkojums vienmēr ir saviļņojošs un priekpilns brīdis, ko pavada īsti sporta svētki un baudījums kā pašiem sportistiem, tā skatītājiem, celtniekiem un visiem, kas pielikuši sirdi un roku halles tapšanā. Šā brīža situācija  daļu no šīm emocijām mums šodien neļauj baudīt, bet es esmu pārliecināts, ka nākotnē sportisti to kompensēs pēc labākās apziņas. Esmu no sirds pateicīgs projekta autoriem, arhitektiem, celtniekiem, būvuzraugiem, bet kādam vīram ir izcila un varētu pat teikt izšķiroša loma tajā, ka iecere ir tapusi par īstenību, un šis vīrs ir Leonīds Salcevičs, kurš cīnījās par šo projektu, kura  vadībā dome uzņēmās visas ar to saistītās saistības. Leonīda neatlaidība, argumentācija un spēja pārliecināt ne tikai Izglītības un zinātnes ministriju (tas bija viegli), bet arī valdību kopumā un Saeimu par līdzfinansējuma nepieciešamību, ir rezultējusies šajā lieliskajā projektā.

Citius, altius, fortius, Jēkabpils!

Kārlis Šadurskis,
Bijušais izglītības un zinātnes ministrs
Rīgas domes deputāts


Augsti godātais mēra kungs, lieliskie Jēkabpilieši!

Handbola saimes vārdā no sirds apsveicu visus jēkabpiliešus ar fantastisku pilsētas sporta infrastruktūras papildinājumu. Jaunā sporta halle ir nozīmīgs ieguvums gan sportistiem, gan līdzjutējiem.

Šāda mēroga projektu realizācija prasa drosmi, izlēmību, spēju skatīties nākotnē un atbildīgi darboties tagadnē. Tamdēļ šis svinīgais un pacilājošais brīdis, kad visi kopā varam sākt izmantot halles sniegtās jaunās iespējas, ir īstais laiks, lai pateiktu lielu paldies visiem, kas bijuši iesaistīti idejas radīšanā un realizācijā. Noteikti īpaša pateicība veltāma pilsētas vadībai, gan tiem, kas projektu uzsāka plānot un virzīt, gan tiem, kas spēja to sekmīgi novest līdz nodotām atslēgām.

No sirds novēlu, lai Jaunās halles sienas nes sportisko veiksmi sportistiem un lieliskas emocijas līdzjutējiem.

Ar vissirsnīgākajiem sveicieniem,
Mārtiņš Bičevskis
 Latvijas handbola federācijas prezidents


Godātais Jēkabpils domes priekšsēdētāja kungs, godātie jēkabpilieši ,

Jau gadu desmitiem Jūsu pilsētā ir augstu godā turētas un koptas sporta tradīcijas!  Šai mūsu Valsts iedzīvotāju veselības un gara stiprināšanai tik būtiskai nozarei vienmēr

Jūsu pilsētā tikusi piešķirta augsta prioritāte! Programma, kura tika uzsākta Leonīda Salceviča un viņa komandas  vadībā, modernizējot un attīstot izglītības  iestāžu sporta bāzes, veidojot stipru pamatu nākotnes sporta piramīdai, šodien ar jaunās Jēkabpils sporta halles atklāšanu , nu jau Aivara Krapa un kolektīva realizēta,  paver jaunas iespējas ne tikai pilsētas un reģiona, bet visiem Latvijas iedzīvotājiem. Aizvadītajos gados sporta tradīcijas attīstījušās, nodrošinot gan masveidību, gan spēcīgu komandu veidošanos,kuras par sevi likušas runāt arī ārpus mūsu Valsts robežām! 

Saku visdziļāko paldies visiem,kuri pielikuši savu roku un iesaistījušies sporta nozares stiprināšanā,apliecinot,ka tikai masveidība ir ceļš uz panākumiem!

Lai visiem stipra veselība šajā sarežģītajā  COVID skartajā laikā un lai ,neskatoties ne uz kādiem šķēršļiem un sarežģījumiem, mums visiem tiek iespēja nodarboties ar saviem iemīļotajiem sporta veidiem!!!

Paldies, lai Jēkabpils sporta halle kalpo ilgi un dod savu ieguldījumu Latvijas spēkam!

Ar cieņu un sportisku sveicienu
Einars Fogelis
Biedrības "Latvijas Sporta federāciju padome” prezidents