"JK Namu pārvalde" aicina būt atbildīgiem un saudzēt vidi, kurā dzīvojam

SIA JK Namu pārvalde darbinieki, gādājot par pilsētas tēlu, atjauno apķēpātās māju fasādes un sabojātos soliņus, pēc laika gan tajā pašā vietā piefiksējot: kādam atkal „niezējuši nagi” uz ķēpāšanos.

Ir grūti iedomāties, ka tie ir gados veci cilvēki, kuri aiz garlaicības vai izrādīšanās dēļ nododas apkārtējās vides postīšanai. Turklāt mēdz būt arī gadījumi, kad neilgu laiku pēc bojājumu novēršanas Namu pārvaldes speciālistiem atkal nākas doties uz to pašu vietu, lai kārtējo reizi veiktu labošanas darbus, par kuriem maksā paši iedzīvotāji no savas mājas budžeta. Tā, piemēram, pērn tika aizkrāsoti ķēpājumi Viestura ielā 31 un Draudzības alejas 8.mājas tunelī, taču šogad tur jau atkal pastrādājis kāds „mākslinieks”.

Vēl šovasar Namu pārvaldes darbinieki aizkrāsoja fasāžu ķēpājumus Nameja ielā 32, 34 un 36, kā arī Dārzu 4 un 8. Tiek remontēti arī soliņi, kurus kādam labpaticis salauzt kā, piemēram, pie mājas Nameja ielā 14.

Remontdarbi tiek veikti par jūsu un arī par tā vientuļā pensionāra naudu, kurš dzīvo no pensijas līdz pensijai un kuram katrs cents ir svarīgs. Tāpēc aicinām savas ģimenes lokā veikt pārrunas par atbildību pret līdzcilvēkiem un vidi, kurā pavadām ik dienu, lai katram, kas postījis vai domā to darīt, rodas kauna un vainas sajūta. Galu galā uzvedības un attiecību kultūra pirmām kārtām tiek ieaudzināta ģimenē.

Ir svarīgi nebūt vienaldzīgiem, piefiksējot postīšanas gadījumus, pat tad, ja tie tiek veikti svešai ēkai, jo nākamreiz tā var būt jūsu māja! Ja jums ir vienalga, tad arī turpmāk gadu no gada jūs turpināsiet apmaksāt bezatbildīgu cilvēku rīcības sekas!

Draudzības alejas 8.mājas tunelis.

Salauztais soliņš pie Nameja ielas 14.mājas.

Pie Nameja ielas 14.mājas apzīmēta atkritumu konteinerus ierobežojošā sētā.

Viestura ielas 31.mājas apķēpātā sānu fasāde.

Teksts un foto: SIA JK Namu pārvalde