Noslēdzies projekts jauniešiem “HOP, dodamies iepazīt Jēkabpili!”

Biedrība “Jauniešu klubs “13.pirmdiena”” laika posmā no 01.08.2020.-30.11.2020. ir īstenojusi  projektu “HOP, dodamies iepazīt Jēkabpili!”.

 Projektu finansiāli atbalstīja Jēkabpils pilsētas pašvaldība, projekts tika īstenots sadarbībā ar  Jēkabpils Bērnu un jauniešu centru.
Projekta mērķis bija jauniešiem interesantā un interaktīvā veidā, pielietojot daudzveidīgas neformālās izglītības metodes, veicināt  Jēkabpils pilsētas vēstures izzināšanu, popularizēšanu un saglabāšanu. Iepazīstināt jauniešus ar Jēkabpils pilsētas svarīgajiem vēsturiskajiem, kultūras, atpūtas un  vides  apskates objektiem, ar mērķi uzzināt vairāk par to vēsturi. Veicināt jauniešos radošumu, jaunu prasmju apgūšanu kā arī attīstīt un pilnveidot digitālās prasmes.

Projektā notika  sekojošas aktivitātes:

25.septembrī notika aktivitāte – “Iepazīsti Jēkabpili I”, kuras laikā jauniešiem bija iespēja iepazīt Sēļu sētu un izspēlēt dažādas spēles un aktivitātes kā arī piedalīties radošajā darbnīcā “Gaisma pašu rokām”, pēc tam kopā ar gidi jaunieši devās izzinošā ekskursijā pa Jēkabpili, kuras laikā bija iespēja uzzināt kā Jēkabpils pilsēta veidojusies un tika apmeklēti svarīgākie pilsētas objekti. Aktivitātē piedalījās 31 dalībnieks.

3. oktobrī notika aktivitāte – “Iepazīsti Jēkabpili II”, kuras laikā jaunieši vispirms iepazina Krustpils pili, apmeklēja torni un izbaudīja rudenīgo skatu uz pilsētu no augšas,jauniešiem bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās “Ziepju gatavošanas darbnīca” un  “Auduma apdrukas darbnīca”. Pēc tam kopā ar gidi visiem bija ekskursija pa Jēkabpili, iepazīstot pilsētu caur tās stāstiem, leģendām un uzzinot vairāk par pilsētas vēsturi. Aktivitātē piedalījās 29 dalībnieki. Aktivitātes noslēgums bija Jēkabpils Mežaparkā.

Projekta ietvaros notika arī divi konkursi jauniešiem – “Iepazīsti Jēkabpili!” un “Jēkabpils jauniešu acīm!”. Konkursu mērķis bija attīstīt jauniešu radošumu, digitālās prasmes un piederības sajūtu Jēkabpils pilsētai. Konkursa “Iepazīsti Jēkabpili!” ietvaros 1. vietu ieguva jauniešu komanda, kas bija sagatavojusi video par Jēkabpils vēsturisko bruģi. Video veidoja: Liāna Līce-Līcīte, Lauris Paeglis, Jekaterina Golovaņa, Marina Golovaņa, Diāna Līce-Līcīte.

Konkursā “Jēkabpils jauniešu acīm!”, kurā jaunieši tika aicināti iesūtīt bildes, kuras uzņemtas Jēkabpilī, piedalījās 11 jaunieši. Konkursa rezultāti ir sekojoši:

1. vieta – MEGIJA ZALESKA iegūti 42 punkti

2. vieta – ADRIANA ROZENTĀLE iegūti 39 punkti

3. vieta – EVIJA SĪPOLIŅA iegūti 38 punkti

Facebook lapas 13.pirmdiena skatītāju simpātijas balvu ar 82 patīk ir ieguvusi EVELĪNA OZOLIŅA.

Konkursa dalībnieki saņēma arī veicināšanas balvas.

Projekts “HOP, dodamies iepazīt Jēkabpili!” veicināja jauniešu piederību savai pilsētai un deva iespēju to labāk iepazīt. Piedaloties konkursos jauniešiem bija iespēja  attīstīt radošumu un digitālas prasmes. Paldies Jēkabpils pilsētas pašvaldībai par finansiālo atbalstu projekta īstenošanai.

Biedrība “Jauniešu klubs “13.pirmdiena””