Atgādinām, ka Jēkabpils pilsētas kapsētu teritorijā nedrīkst vest pastaigās mājdzīvniekus

Jēkabpils pilsētas kapsētu apsaimniekotājs SIA “Jēkabpils pakalpojumi” atgādina, ka pilsētas kapsētu teritorijā ir aizliegts ievest mājdzīvniekus, kā arī stingri aizliegts vest pastaigās suņus.

Lai iedzīvotājiem atgādinātu, ka kapsētas teritorija nedrīkst tikt izmantota pastaigām ar suņiem, tiek plānots tajā uzstādīt brīdinošas zīmes, lai ikvienam apmeklētājam būtu skaidri un saprotami šie kapsētas iekšējās kārtības noteikumi.

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” sabiedrisko attiecību speciāliste S.Kūlīte uzsver:  “Pēdējā laikā esam novērojuši - iedzīvotāji ir aizmirsuši par to, ka kapu teritorijā nedrīkst ievest mājdzīvniekus. Bieži novērojam, ka kapu teritorija tiek izmantota kā pastaigu parks, kurā izvest izskrieties savus suņus. Protams, suņi ne tikai izskrienas, bet arī nokārtojas turpat kapu teritorijā, un visbiežāk saimnieki nesavāc šos izkārnījumus. Tas ir nepieņemami un rada lielu nekārtību.”

Pastaigām ar suņiem aicinām izvēlēties pilsētas parkus, mežus un citas tam piemērotas teritorijas, taču nedrīkst aizmirst, ka jebkurā publiskā teritorijā saimniekam ir jāsavāc izkārnījumi aiz saviem suņiem.

Atgādinām arī, ka gan par suņu izkārnījumu nesavākšanu, gan par kapsētas iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanu pienākas administratīvā pārkāpuma sods.

Aicinām iepazīties ar Jēkabpils pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.21 “Jēkabpils pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas saistošie noteikumi”.

             

Informāciju sagatavoja:
Santa Kūlīte
SIA “Jēkabpils pakalpojumi”
 sabiedrisko attiecību speciāliste