Civilās aizsardzības komisijas sēdē pārrunā plūdu riskus Daugavā

Šodien, 3.martā tika sasaukta attālinātā Jēkabpils sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēde.

Sēdi sasauca Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola, kura ar domes lēmumu apstiprināta kā pilsētas pašvaldības civilās aizsardzības komisijas pārstāve. 

Sanāksmē Pļaviņu novada pašvaldība aktualizēja plūdu risku iespējamību Daugavas līkumā pie Pļaviņām, kur šobrīd veidojas ledus vižņu sastrēgums.  Kā šodien ziņoja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, plkst.13.40 izkustējies ledus sablīvējums Daugavā pie Zeļķiem, kas attiecīgi pārvietojas Pļaviņu virzienā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests Jēkabpils daļas komandieris Dzintars Cvilikovskis sanāksmes dalībniekus informēja par situāciju Daugavā posmā no Zeļķu tilta līdz Aiviekstes upei.

Savukārt Civilās aizsardzības speciālists Edgars Līcis, komentējot situāciju Daugavā pie Jēkabpils, uzsvēra, ka tā ir salīdzinoši stabila, ledus ir izgājis un būtiskiem apdraudējumiem šobrīd nevajadzētu būt.

Plūdu gadījumā gatavību rīkoties apliecināja Valsts policijas Zemgales reģiona Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Rolands Bērziņš.

Attālinātajā sēdē komisijas dalībnieki vienojās, ka Pļaviņu plūdu apdraudējuma gadījumā atbildīgajām institūcijām tiks rosināta ledus spridzināšana.

Sēdes noslēgumā tika pārrunāti jautājumi par sadarbības teritorijas civilās aizsardzības plānu, kurš šobrīd ir izstrādes procesā. Pašvaldību pārstāvji vienojās pirmo plāna redakciju sākt izskatīt marta vidū, lai šī mēneša beigās to varētu apstiprināt pašvaldību domju sēdēs. 

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa