Jēkabpils pošas Lieldienām

Jēkabpils pilsēta pamazām tiek posta Lieldienām. Šogad pilsētas kokus un vides objektus rotās lentas pavasarīgos toņos. Lieldienu centrālais dekors – zaķi - tiks novietots Vecpilsētas laukumā pie lūša skulptūras. Tā būs lieliska vieta jaukiem Lieldienu foto kadriem.

Neiztrūks arī lielformāta Lieldienu olu dekori. Tie būs sastopami gan Vecpilsētas laukumā, gan zaļajā zonā starp Rēzeknes un Zīlānu ielu, Kurzemes-Rīgas ielas un Vienības-Ledus ielas rotācijas apļos. Abos pilsētas krastos tiks izvietotas arī lielformāta krāsu paletes, kurās tiks izvietoti koši, ziedoši augi.

Uz afišu stendiem būs iespēja apskatīties vēsturiskus Lieldienu apsveikumus un Jēkabpils Bērnu un Jauniešu centra radošā konkursa dalībnieku darbus. Uz aicinājumu iesūtīt darbus svētku tematikā atsaucās 400 pilsētas bērni un jaunieši! Kā arī, īsi pirms svētkiem tiks izdekorēta Kena parka estrāde, kurā paviesojoties, varēs piedzīvot pavasarīgas sajūtas.

Krustpils kultūras nams, Jēkabpils galvenā bibliotēka un Jēkabpils sporta centrs parūpēsies par interesantiem Lieldienu pārsteigumiem un aktivitātēm. 

Izsakām pateicību arī Latvijas kaulu locītavu un saistaudu slimnieku biedrības Jēkabpils nodaļai, kas iesaistījusies pilsētas rotāšanā un radījuši jaukus zaķus, kas rotā kokus Brīvības ielā.

Šogad plašāka Lieldienu svinēšana netiek organizēta. Aicinām Lieldienas svinēt ģimenes lokā, izbaudot pastaigas pilsētā un iesaistoties iestāžu organizētājās Lieldienu aktivitātēs.

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa