Jēkabpils reģionālā slimnīca iegādājas jaunas multifunkcionālās gultas

Šodien Jēkabpils reģionālai slimnīcai tika piegādāta pirmā daļa (38) iegādāto jauno funkcionālo gultu, kas jau tuvākajā laikā tiks uzstādītas Infekciju nodaļā. Tās ir pilnībā automatizētas gultas, kas ne vien sniedz papildus ērtību pacientiem, bet būtiski atvieglos arī ārstu un māsu darbu.

Gultu iegāde ir viena no Jēkabpils reģionālās slimnīcas kapacitātes stiprināšanas aktivitātēm. Atgādinām, ka pamatojoties uz SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” iesniegtajiem prasījumiem, atbilstoši Veselības ministrijas izstrādātajam plānam slimnīcu kapacitātes stiprināšanai Covid-19 pandēmijas pārvarēšanai, Ministru kabinets atbalstīja finansējuma piešķiršanu SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” 5 884 795 eiro apmērā.

Pateicoties piešķirtajam valsts finansējumam, paredzēts izveidot un labiekārtot 80 gultas vidēji smagu pacientu ārstēšanai, veikt reanimācijas nodaļas paplašināšanas darbus un aprīkot intensīvās terapijas un reanimācijas gultas (kopā 15 reanimācijas un 6 intensīvās terapijas gultas), kā arī veikt remontdarbus aptiekas noliktavas paplašināšanai (saistībā ar prasību slimnīcām nodrošināt medikamentu uzkrājumu trīs mēnešu (līdzšinējā 1 mēneša) periodam), kā arī hemodialīzes kabineta izveidei – lai nodrošinātu atsevišķu plūsmu infekcijas pacientiem.

Uz 2021.gada janvāri Jēkabpils reģionālajā slimnīcā bija 57 vidēji smagu Covid-19 pacientu gultas, kas pārprofilētas ar obligāti nodrošināmo ekipējumu jeb infrastruktūru un 8 (ar iespēju palielināt līdz 9) reanimācijas gultas. Realizējot plānotās aktivitātes, tiks izveidotas un atbilstoši aprīkotas 80 vidēji smagu Covid-19 pacientu gultas, 15 reanimācijas gultas un sešas intensīvās terapijas gultas, kā arī veikti renovācijas darbi reanimācijas nodaļas paplašināšanai, hemodialīzes nodaļas izbūvei un aptiekas noliktavas paplašināšanai.

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Vindule
SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 28326761
komunikacija@jrslimnica.lv