Līdz 22.maijam aicinām iedzīvotājus iesaistīties Jēkabpils Agrobiznesa koledžas projektā “Pašvaldības atbalsta pieaugušo izglītību” 

Jēkabpils Agrobiznesa koledža ir iesaistījusies ERASMUS+ projektā “Pašvaldības atbalsta pieaugušo izglītību” (Nr. 2020-1-LV01-KA204-077426), kuru mūsu valstī koordinē Latvijas Pieaugušo izglītības apvienība (dalībvalstis: Igaunija, Itālija, Latvija, Lietuva). 

Lai projektu varētu pilnvērtīgi realizēt, būtiski noskaidrot iedzīvotāju datorprasmes. Tādēļ mūsu pirmā aktivitāte būs aptaujas veidā izzināt Jēkabpilī un blakus esošajos novados iedzīvotāju datorprasmes un to pielietojumu.

No š.g. 30.aprīļa līdz 22.maijam aicinām aicinām iedzīvotājus vecumā no 15 gadiem līdz 65+ būt atsaucīgiem un aizpildīt aptauju, kura atrodama te vai Jēkabpils Agrobiznesa koledžas mājas lapā www.jak.lv sadaļā Aktuāli. Informācija par ERASMUS+ projektu “Pašvaldības atbalsta pieaugušo izglītību”. 

Projekta mērķis ir aktivizēt vietējās pašvaldības ieguldīt savu iedzīvotāju izglītībā un informētībā. Koledžas mērķis ir apzināt iedzīvotāju vajadzības IT prasmju attīstībā, lai, pamatojoties uz secinājumiem, izstrādātu, piedāvātu un novadītu dažādus kursus interesentiem. 

Projekta ietvaros plānotas šādas aktivitātes: ar ārzemju un vietējiem kolēģiem diskutēt un apmainīties ar labās prakses piemēriem pieaugušo apmācībā; paaugstināt pieaugušo izglītotāju zināšanas un prasmes, lobēt pieaugušo izglītību vietējās pašvaldībās; veicināt vietējo pašvaldību, uzņēmēju un darba ņēmēju aktivitātes; izstrādāt novatoriskas pieejas, veidot jaunus sadarbības tīklus, uzlabot darba metodes; izstrādāt rokasgrāmatu pašvaldības atbalstam pieaugušo izglītībai. Iedzīvotāji var aizpildīt aptauju elektroniski (pašvaldības un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas mājaslapā), plānojam, ja nebūs ierobežojumu - arī klātienē bibliotēkās. 

Paldies Jēkabpils pilsētas pašvaldībai par atbalstu aptaujas organizēšanā! 

Jēkabpils Agrobiznesa koledža