Noslēdzās tematiskās darba grupas “Veidojam novadu kopā! Nākotnes risinājumi”

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Attīstības un investīciju nodaļas speciālisti šī gada 26., 27. un 28.aprīlī organizēja semināru – diskusiju ciklu “Veidojam novadu kopā! Nākotnes risinājumi” -

Jēkabpils novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2021. – 2035.gadam un Jēkabpils novada attīstības programmas 2021. – 2027.gadam izstrādes vajadzībām. Tematiskās darba grupas tika veidotas, lai nodrošinātu pēc iespējas plašāku interešu grupu iesaisti dokumentu izstrādē. Tika piesaistīti arī attiecīgo nozaru specialisti un viedokļu līderi.

Tematiskajās darba grupās tika izskatīti 3 tematiskie tvērumi:

1. MOBILITĀTE un AIZSNIEDZAMĪBA /VIDE UN ENERĢĒTIKA

2. UZŅĒMĒJDARBĪBAS (BIZNESA) ATTĪSTĪBA

3. SABIEDRĪBAS ATTĪSTĪBA/ LABKLĀJĪBA

Tematisko darba grupu pirmajā daļā tika atspoguļota pašreizējās situācijas analīze par jaunveidojamo novadu, izmantotie statistikas dati, attīstības tendenču dinamiskā un salīdzinošā analīze, iedzīvotāju aptaujas rezultāti.

Otrajā daļā tika prezentēti jaunveidojamā Jēkabpils novada stratēģiskie mērķi, prioritātes un rīcības virzieni.

Trešajā daļa noritēja praktiskās diskusijās par Jēkabpils novada attīstības stratēģiskajiem uzstādījumiem, specializāciju un telpisko perspektīvu.

Kopumā tematiskajās darba grupās pieteicās 150 dalībnieki, bet faktiski piedalījās 84 dalībnieki no dažādām institūcijām un nozarēm.

Tematisko darba grupu darba, diskusiju un komentāru rezultāti tiks ņemti vērā turpmākajā dokumentu izstrādē.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Attīstības un investīciju nodaļa