Pašvaldības nedēļas plāns 05.05.-09.05. 

6.maijā 
plkst. 10.00 attālināti, ZOMM platformā, domes vadība piedalīsies Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) rīkotajā asociācijas biedru kopsapulcē, kuras ietvaros notiks tikšanās ar finanšu ministra padomnieku I. Dālderi un valsts sekretāra vietnieku Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumos A. Eberhardu. Tikšanās laikā plānots apspriest Atveseļošanas un noturības mehānisma (ANM) plāna precizēto projektu un turpmāko sociālo partneru, t.sk. LLPA iesaisti plāna ieviešanas Ministru kabineta noteikumu projektu izstrādē. 

7.maijā
plkst.16:00 (attālināti, izmantojot tiešsaistes programmu Microsoft Teams) notiks Apvienojamo pašvaldību finanšu komisijas sēde.

8.maijā
plkst. 9.30 notiks Jaunveidojamā novada teritorijas attīstības plānošanas dokumentu vadības grupas sanāksme par jaunveidojamā Jēkabpils novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2021. – 2035.gadam un Jēkabpils novada attīstības programmas 2021. – 2027.gadam izstrādes progresu (darba sanāksme). Sanāksmes laikā tiks apspriesti situācijas izpētes rezultāti un stratēģiskie uzstādījumi. Jaunveidojamā Jēkabpils novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2021. – 2035.gadam un Jēkabpils novada attīstības programmas 2021.–2027.gadam izstrādes vadības grupu pārstāv:

1. Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs;
2. Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks;
3. Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors;
4. Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs;
5. Krustpils novada domes priekšsēdētājs;
6. Salas novada domes priekšsēdētājs;
7. Viesītes novada domes priekšsēdētājs;
8. Aknīstes novada domes priekšsēdētājs.

Informācijai!
Ņemot vērā valstī joprojām pastāvošos epidemioloģiskos ierobežojumus, arī aizvadītajos 4.maija svētkos nebija iespējams publiskā pasākumā sveikt pērnā gada 18.novembra apbalvojumiem izvirzītos jēkabpiliešus. Tādēļ maija pirmajā pusē domes vadība individuāli pasniegs Goda rakstus un Atzinības rakstus apbalvojumu saņēmējiem, iepriekš personīgi sazinoties par pasniegšanas vietu un laiku ! 

Par saziņu ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību!  

Informējam, Jēkabpils pilsētas pašvaldība klientu apkalpošanu Brīvības ielā 120, Jaunā ielā 31C, Brīvības ielā 45 un Brīvības ielā 118 nodrošina tikai attālināti. 

Visi pašvaldības darbinieki, izņemot Pašvaldības policiju, Dzimtsarakstu nodaļu, iepirkumu komisijas sekretāru (vai darbinieku, kurš to aizvieto) un klientu apkalpošanas speciālistu darbu veic attālināti. 

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Vienas pieturas aģentūras speciālisti no iedzīvotājiem pieņem mutiskus iesniegumus, izmantojot tālruni 65236777 vai bezmaksas informatīvo tālruni 80205008. Vienas pieturas aģentūras e-pasts - pasts@jekabpils.lv

Vēršam uzmanību, ka maksājumi klātienē netiek pieņemti. Nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas termiņi ir pārcelti no 31.marta uz 17.maiju, un no 10.maija uz 15.jūliju. 

Jēkabpils pilsētas pašvaldības ēkā, Brīvības ielā 120, ir nodrošināta dokumentu pieņemšanas kaste, kur var atstāt sūtījumus un citu personu iesniegumus. 

Dzimtsarakstu nodaļa pakalpojumus sniedz tikai pēc iepriekšējā pieraksta pa tālruni 65236126, 29263697 vai e-pastu kristine.gumbele@jekabpils.lv

Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas operatīvais diennakts tālrunis 65283888

Arī pašvaldības iestādes iesniegumus no iedzīvotājiem pieņem mutiski. 

Kultūras ziņas 

No 3. maija atvērta “Sēļu sētas” teritorija 
No 3. maija pēc ziemas sezonas savus vārtus apmeklētājiem ver Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļas “Sēļu sēta” teritorija. Atbilstoši šī brīža nosacījumiem eksponātēkas ir slēgtas. “Sēļu sēta” atrodas Jēkabpils pilsētas centrā, Filozofu ielā 6. Šobrīd, saistībā ar Amatu mājas celtniecības darbiem, ieeja muzejā ir no Dambja ielas. “Sēļu sēta” atvērta septiņas dienas nedēļā, darba dienās no plkst. 9:00 līdz 18:00 un brīvdienās no plkst. 10:00 līdz 17:00. Ņemot vērā epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, “Sēļu sēta” ir atvērta individuālajiem apmeklētājiem un apmeklētājiem no vienas mājsaimniecības. Apmeklētājus aicinām ievērot 2 metru distanci. Muzeja Brīvdabas nodaļā nedrīkst atrasties personas, kurām noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai izolācija, vai personas kurām ir elpceļu infekcijas slimības pazīmes. Personālam ir tiesības personām ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm liegt ieeju muzejā. 

6.maijā
plkst.18.00 Jēkaba vakari. Nezināmā vēsture. “Pirmā konstitūcija Eiropā, tās saikne ar Latviju un Jēkabpili”. Tikšanās ar priesteri Viktoru Nagli Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Facebook lapā.

7.maijā
Paplašinātās realitātes plakāti “Forte fortissimo Brīvībai” Veltīts 4. maijam – Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai. Apskatāma pie Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Vecpilsētas laukumā 3.

Jēkabpils Sporta centra aktivitātes

Sākas izaicinājums “Jēkabpils 351 km” – krāj kilometrus un iepazīsti jauno Jēkabpils novadu! 
Turpinot aizvadītajā gadā aizsākto akciju svinēt Jēkabpils pilsētas dzimšanas dienu kustībā, Jēkabpils sporta centrs izsludina jaunu izaicinājumu – “Jēkabpils 351 km”. Dalībnieki tiek aicināti līdz 15. jūlijam krāt kilometrus skrienot, ejot un braucot ar velosipēdu un tādā veidā iepazīt jauno Jēkabpils novadu. Visi, kas izaicinājumu pieveiks, saņems medaļas. Pasākuma nolikumu var izlasīt www.jekabpilssc.lv 

Par citiem notikumiem vairāk lasiet : 
Jēkabpils Kultūras pārvaldes mājas lapā: www.jkp.lv; 
Jēkabpils Sporta centrs mājas lapā: www.jekabpilssc.lv; 
Jēkabpils Vēstures muzeja mājas lapā: www.jekabpilsmuzejs.lv. 

Vairāk par pašvaldības aktualitātēm skatīt: www.jekabpils.lv  

Informāciju apkopojusi un sagatavojusi: 
Jēkabpils pilsētas pašvaldības  
Sabiedrisko attiecību nodaļa