Šonedēļ atvērta “Sēļu sētas” teritorija

Pēc ziemas sezonas šonedēļ savus vārtus apmeklētājiem atvērusi Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļas “Sēļu sēta” teritorija. Atbilstoši šī brīža nosacījumiem eksponātēkas ir slēgtas.

“Sēļu sēta” atrodas Jēkabpils pilsētas centrā, Filozofu ielā 6. Šobrīd, saistībā ar Amatu mājas celtniecības darbiem, ieeja muzejā ir no Dambja ielas.

Ņemot vērā epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, “Sēļu sēta” ir atvērta individuālajiem apmeklētājiem un apmeklētājiem no vienas mājsaimniecības. Apmeklētājus aicinām ievērot 2 metru distanci.

Muzeja Brīvdabas nodaļā nedrīkst atrasties personas, kurām noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai izolācija, vai personas kurām ir elpceļu infekcijas slimības pazīmes. Personālam ir tiesības personām ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm liegt ieeju muzejā.

Uz laiku muzejā ir atcelti visi publiskie pasākumi klātienē, tai skaitā ekskursijas un muzejpedagoģiskās nodarbības.

“Sēļu sēta” atvērta septiņas dienas nedēļā, darba dienās no plkst. 9:00 līdz 18:00 un brīvdienās no plkst. 10:00 līdz 17:00.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā 4. maijā ieeja “Sēļu sētā” bez maksas. 3. un 4. maijā muzejs strādās no plkst. 10:00 līdz 16:00.

4. maijā tautas tērpu centrs Senā Klēts un biedrība "Mans tautastērps" sociālajos tīklos organizē virtuālo tautas tērpu gājienu, aicinot ikvienu uzvilkt tautas tērpu un publicēt fotogrāfijas savā Facebook vai Instagram kontā ar tēmturi #tautastērpugājiens2021. Saposieties savā tautas tērpā un izmantojiet iespēju nofotografēties etnogrāfiskā vidē “Sēļu sētā”.

Plašāka informācija par Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļu „Sēļu sēta” pieejama muzeja mājas lapā www.jekabpilsmuzejs.lv.

Kate Riekstiņa
Jēkabpils Vēstures muzeja
Komunikāciju nodaļas