projekti Sociālais dienests
Proti un dari uzsaukums

Vai vēlies uzsākt algotu darbu, bet nav pārliecības par saviem spēkiem? Varbūt plāno mācīties, bet neesi pārliecināts, kādā jomā un kur meklēt informāciju? Kā atsperties dzīvē, lai sasniegtu to, par ko iespējams pat neuzdrošinies sapņot?

Ja esi jaunietis vecumā no 15 līdz 29 gadiem, pašlaik nemācies, nestrādā algotu darbu, neapgūsti arodu pie amata meistara un neesi reģistrēts Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) kā bezdarbnieks, tad projekts „PROTI un DARI!” var kļūt par tava jaunā ceļa sākumu. Tā ir tava iespēja atrast darbu, atgriezties izglītībā, iesaistīties nevalstiskās organizācijās un atrast savu vietu dzīvē.

 Projekts "PROTI un DARI!" ir unikāls ar to, ka katram projektā iesaistītam jaunietim tiek sniegts individuāls, tieši viņam domāts atbalsts. Balstoties uz jaunieša prasmēm, interesēm, iespējamiem attīstības virzieniem un vajadzībām jaunietim tiek izstrādāta individuālo pasākumu programma, piedāvājot piemērotus atbalsta pasākumus, kas var ietvert tādas aktivitātes kā neformālās un ikdienas mācīšanās, speciālistu konsultācijas (psihologs, karjeras konsultants u. c., izņemot ārstniecības personālu), dalība pasākumos (nometnes, semināri, sporta aktivitātes, kultūras pasākumi), brīvprātīgais darbs, iesaiste nevalstisko organizāciju un jauniešu centru aktivitātēs, pasākumos un projektos, profesijas specifikas iepazīšana, tai skaitā vizītes uzņēmumos, lai izvēlētos iegūt profesionālo kvalifikāciju vai apgūt arodu pie amata meistara, iesaiste vietējās sabiedriskajās aktivitātēs, specifiski pasākumi mērķa grupas jauniešiem ar invaliditāti. Katrs jaunietis, īstenojot savu individuālu pasākumu programmu, var tikt iesaistīts projektā līdz 4 mēnešiem.

Līdz šim jaunieši ir apguvuši dažādas prasmes un iemaņas,  piemēram, ieguvuši B kategorijas autovadītāja apliecību, manikīra kursus, skropstu pieaudzēšanu, masāžas pamatus, grāmatvedības pamatus, floristiku un daudzas citas prasmes, kuras palīdzēs sasniegt jaunieša dzīves mērķus.

Ja arī Tu vēlies iesaistīties projektā “PROTI un DARI!”, zvani pa tālr. 28311364 vai raksti uz   e-pastu protiundarijekabpils@gmail.com 

ESF logo