plūdu attēls

 

Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja Raivja Ragaiņa aktuālā informācija iedzīvotājiem:

“Labdien, visiem!

Šodien ir 2024.gada 6. janvāris. Precīzi kā pirms gada, arī šogad mēs monitorējam Daugavu, kura pilnīgi tāpat kā iepriekšējā gadā, izrāda kaprīzes un ir uzsākusi savu ziemas palu laiku.

Jāsaka, ka pa šīm dienām problēmas bija vairāk Pļaviņās un pie Zeļķu tilta, kur ūdens svārstības bija divu metru robežās; uzkāpa līdz dzeltenajam līmenim, bet šobrīd krītas, bet tas nozīmē to, ka ūdens masa vairāk tiek pacelta šobrīd tieši pilsētā, un no vakardienas vakaram līdz šim brīdim ūdens līmenis ir cēlies apmēram par 90 cm.

Monitorējam visas iespējamās applūstošās vietas. Jāsaka, ka Sakas salā ir jau dažas palienes applūdušas, ir dažas vietas, kur, gandrīz kā katru gadu, ir applūduši arī ceļi, bet pagaidām bīstamību nekādu nav, skatāmies, kas notiks. Temperatūra diezgan nopietna - mīnus 20, no rīta uz Sakas salas tilta bija mīnus 20 ar pusi grādi. Šobrīd, iespējams, ir jau maigāks temperatūras rādījums, bet nākošās dienas sola vēl lielāku salu. Vižņi turpina krāties, turpina iet.

Šodien izkustējās Sakas upe, kura bija aizsalusi un līdz šim ļoti mierīgi “uzvedās”, ūdenim ejot pa apakšu. Tad šodien ledus tika izstumts un, domāju, ka sastumtie vižņi kaut kur arī apstāsies, un tas atsauksies ūdens līmeņa svārstības pilsētā.

Šodien Civilās aizsardzības sanāksmē atskaitījās arī dambja būvnieki. Dambis šobrīd ir drīzāk stiprāks par iepriekšējo gadu, jo visas darbības, kas tika veiktas iepriekšējā gada periodā pie dambja, tika veiktas ar iespēju dambi stiprināt. Līdz ar to ceram, ka problēmas, kādas bija pagājušajā gadā, mūs nesasniegs, bet tas nenozīmē, ka ūdens līmeņa celšanās un applūstošu teritoriju nebūs. Aktīvi sekojam līdzi situācijai un monitorējam to.  Sekojiet mūsu informācijas kanāliem, kur sniegsim visu aktuālo informāciju. Paldies!”