Apgleznota mūra siena starp Rīgas un Kurzemes ielu

Šajā nedēļas nogalē apgleznota mūra siena starp Rīgas un Kurzemes ielu. Sienas gleznojums tapis par godu Jēkabpils 350 gadu jubilejai grafiti stilā, veidojot to uz 2 plaknēm. 

Gleznojuma pamatideja ir savest kopā abus pilsētas krastus,  abām plaknēm simbolizējot  Krustpili un Jēkabpili. Gleznojumā izmantoti lūši, gan lieli, gan mazi ar meža siluetiem, aktualizējot mūsu pilsētas dabas vērtības, dabas nozīmīgumu. Izmantota  krāsu pāreja, kas ir pilsētas logo. Fona plūstošā līnija simbolizē Daugavu un iedzīvina mūsu pilsētas logo, kurā izmantota līdzīga stila līnija. Gaišākas un tumšākās krāsas trijstūri simboliski iezīmē mūsu pilsētas un pilsētas iedzīvotāju daudzās šķautnes un dažādību. 

Kā informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības vecākais ainavu arhitekts Jānis Vagoliņš, esošā siena ilgstoši veica tikai balsta funkcijas, taču, vērtējot vietas nozīmīgumu pilsētas ainavā, tika lemts par sienas vizuālā tēla uzlabošanu un iekļaušanu pilsētas vizuālajā identitātē. 

Kopā tika apgleznoti ~ 40,74m2 betona atbalstsienas. Izlietotais finansējums mākslinieka autoratlīdzībai, betona sienas apgleznošanas materiāliem, trafaretiem, krāsām -  2222,21 EUR. Darbus veica mākslinieks Dainis Rudens.

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības 
Sabiedrisko attiecību nodaļa.