Tapusi dokumentālā filma par Skaidrīti Pugaču – “Dzīvi izdziedāt”

Dokumentālo filmu ciklā “Mēs- jēkabpilieši”, ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu, tapusi filma “Dzīvi izdziedāt”. Tā vēsta par Jēkabpils Goda pilsoni, komponisti, diriģenti, ilggadēju mūzikas skolotāju, koru un ansambļu vadītāju Skaidrīti Pugaču, viņas bērnību, skolas un darba gaitām, ģimeni un vaļaspriekiem. Par nozīmīgu ieguldījumu pedagoģijā un kultūras dzīvē, latviešu kultūras vērtību un tradīciju saglabāšanā un jaunatnes nacionāli patriotiskajā audzināšanā 2009.gadā Skaidrīte Pugača saņēma Triju Zvaigžņu ordeņa Zelta goda zīmi.

Savukārt 2017.gadā Skaidrīte Pugača saņēma Jēkabpils pilsētas Goda pilsoņa nosaukumu par mūža ieguldījumu latviešu kultūras vērtību un tradīciju kopšanā, izcilu pedagoģisko darbu un daudzpusīgu radošo devumu.

Dokumentālo filmu veidojusi Vidusdaugavas televīzija – režisore Sandra Paegļkalne, video operatori – Jāzeps Brencis un Rūdolfs Babris, montāža – Dainis Veigurs. Savu atbalstu un ieguldījumu filmas tapšanā sniedza režijas konsultante Dita Torstere. Filmas garums: 35 minūtes.

Pandēmijas apstākļu dēļ filmas pirmizrāde klātienes pasākumā nav iespējama, bet tā pirmo reizi tiks demonstrēta Vidusdaugavas televīzijas kanālā 26.decembrī pulksten 19:00. Tā būs pieejama arī internetā: portālā jekabpilslaiks.lv, kā arī platformās youtube.com/vdtvsizeti, facebook.com/jekabpilslaiks un facebook.com/jekabpilsLV.

Pēc filmas skatieties sarunu ar Skaidrīti Pugaču raidījuma “Pašvaldība atbildēs” speciālizlaidumā! Sarunā piedalīsies arī Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps, bet raidījumu vadīs – Juris Saukāns.

Filma par S. Pugaču dokumentālo filmu ciklā “Mēs- jēkabpilieši” ir jau trīspadsmitā  filma, kas vēsta par Jēkabpils Goda pilsoņiem un to finansē Jēkabpils pilsētas pašvaldība.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa