Sports Izglītība
Latvijas kauss (18.-19.09.2021.)

Šahisti veiksmīgi startē Rēzeknes turnīrā

Jēkabpils Sporta skolas 8 jaunie šahisti 18. septembrī startēja Rēzeknes tempoturnīrā. Neskatoties uz lielo aukstumu un vēja brāzmām (spēles notika ārtelpās), labu spēli parādīja Dāvis Romanovskis, ar 5 punktiem septiņās partijās izcīnot 2.vietu. Labi spēlēja arī Ralfs Rinkēvičs un Evelīna Stikāne, viņiem pa 4 punktiem. Artūrs Maksimovs un Ēriks Rudzāts ieguva 3,5 punktus, bet Alisei Laimiņai un Danielam Catlakšam pa 2 punktiem.

Informāciju sagatavoja Gunārs Pušmucāns, šaha nodaļas treneris

 

No Latvijas kausa izcīņas handbolā abas Jēkabpils SS komandas atved kausus

Nedēļas nogalē, 18.-19. septembrī, Salaspilī notika Latvijas Handbola federācijas rīkotais Latvijas kauss jauniešiem. Jēkabpils Sporta skolu pārstāvēja divas komandas- U-13 vecuma grupā (trenere Vita Brikmane) un Kornēlijas Borodovskas vadītā U-14 komanda.
Spēles bija skaudras, handbolistes bija uzkrājušas cīņassparu bezsacensību periodā, tāpēc tiek parādīts stabils sniegums bez zaudējumiem U-13 komandā un godam tiek nopelnīts uzvarētāju tituls. U-14 vecuma grupas handbolistēm veicās smagāk- ar pāris punktu pārsvaru tiek zaudētas pirmās dienas spēles, bet ticība saviem spēkiem mobilizē meiteņu sniegumu otrajā sacensību dienā, kur spēles vainagojās ar uzvarām un tiek saņemts kauss.
Divas dienas, divas komandas, divi kausi- dubults prieks par audzēkņu sasniegumiem!

Foto: sportistu personīgais arhīvs

 

Ar trīs spēlēm sākas Latvijas Jaunatnes basketbola līgas spēles

Valmierā 19. septembrī pret Bertānu VBS komandām laukumā stājās Superlīgas U-15, U-17 un U-19 Jēkabpils Sporta skolas basketbolisti. Sezonas sākums atnesa nelielu vilšanos, jo izpalika uzvaras- U-15 ‘’Jēkabpils’’ komandas rezultāts 55:106, U-17 ‘’Jēkabpils/Līvāni’’ apvienotajai komandai 48:88, U-19 ‘’Jēkabpils’’ basketbolistiem rezultāts 58:77.
Notiek sparīgs treniņprocess, nākošās spēles mūsu visu vecuma grupu komandām notiks jau 25.-26.septembrī Jēkabpils Sporta hallē, kur laukumā tiksies pret Gulbenes novada BJSS basketbolistiem, bet mums ir jāatgādina, ka tās notiks bez skatītāju klātbūtnes. Neskatoties uz šīm neērtībām, ir jātur īkšķi par puišu apņēmību uzvarēt!