Domes eka

Pirmdien, 11.oktobrī

no plkst.14:00 Brīvības ielā 120, Jēkabpilī, notiks novada domes priekšsēdētāja Raivja Ragaiņa iedzīvotāju pieņemšana;

Otrdien, 12.oktobrī

plkst. 9:00 tiešsaistē domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības un kultūras  jautājumos Alfons Žuks un Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Līga Kļaviņa tiksies ar izglītības iestāžu direktoriem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus izglītības jomā;

no 9:30  tiešsaistē norisināsies 8. pašvaldību forums “Pašvaldība – digitālās sabiedrības veidotāja”, kurā piedalīsies arī novada vadība. Foruma mērķis veicināt ideju, zināšanu un pieredzes apmaiņu pašvaldību vidū, dalīties ar labo praksi, kā arī diskutēt par aktuālajiem izaicinājumiem un problēmām digitālas sabiedrības veidošanā;

plkst.10:00 tiešsaistē notiks Tradicionālo konfesiju konsultatīvās komisijas sēde. Sēdi vada domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības un kultūras  jautājumos Alfons Žuks.
Darba kārtībā:

  1. Par finansiālu atbalstu ērģeļu iegādei (Jēkabpils Romas katoļu draudze)
  2. Par finansiālu atbalstu Unguru baznīcas ieejas jumtiņa izveidei (Unguru ev. lut. draudze)
  3. Par 2022.gada budžeta projektu
  4. Citi jautājumi

plkst. 11.00 tiešsaistē notiks Latvijas Lielo pilsētu asociācijas rīkota sanāksme ar satiksmes ministru Tāli Linkaitu, lai pārrunātu Satiksmes ministrijas aicinājumu valstspilsētu pašvaldības ārkārtas situācijas laikā pārskatīt sabiedriskā transporta organizāciju. Sanāksmē piedalīsies novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis.

plkst. 13:00 domes priekšsēdētāja vietnieks veselības un sociālo pakalpojumu jautājumos Aivars Vanags un Attīstības un tautsaimniecības komitejas priekšsēdētājs Ainars Vasilis apmeklēs Cēsu novada Jaunpiebalgas apvienības pārvaldi, lai darba sanāksmē pārrunātu ar siltumapgādi saistītus jautājumus.

plkst.15:00 Brīvības ielā 120, Jēkabpilī, domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos Kārlis Stars tiksies ar SIA “Krustpils” un SIA “BM-Projekts”, lai pārrunātu noslēgto līgumu un tekošo darbu izpildi.

Trešdien, 13.oktobrī

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis un priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos Kārlis Stars, kopā ar Lietuvas investora VMG grupas pārstāvjiem Rīgā tiksies ar VAS “Latvijas Dzelzceļš” pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumus, kas skar potenciālās investīciju teritorijas attīstību.

plkst.13:00 tiešsaistē notiks Latvijas Pašvaldību savienības Veselības un sociālo jautājumu sēde. Sēdē piedalīsies domes priekšsēdētāja vietnieks veselības un sociālo pakalpojumu jautājumos Aivars Vanags un Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Līga Kļaviņa.
Darba kārtībā:

  1. Par deinstitucionalizācijas projekta progresu, sasaisti ar nākamā perioda pasākumiem.
  2. Jaunu sociālo pakalpojumu izveide Salaspilī – no idejas līdz realizācijai.
  3. Citi jautājumi.

Ceturtdien, 14.oktobrī

plkst. 10:00 tiešsaistē notiks  Finanšu komitejas sēde;

plkst. 14:00  tiešsaistē notiks Budžeta komisijas sēde.

Piektdien, 15.oktobrī

plkst.10:00 Bauskā notiks Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēde, kurā piedalīsies domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis.

Darba kārtībā:

  1. Par priekšlikumiem pedagogu darba samaksas finansēšanas modeļa pilnveidei;
  2. Par Zemgales plānošanas reģiona Attīstības programmas 2021-2027 noteiktajām funkcionālajām teritorijām; 
  3. Par Zemgales plānošanas reģiona Mobilitātes plāna 2021 – 2030.gadam 1.redakcijas apstiprināšanu un nodošanu sabiedriskajai apspriešanai;
  4. Informācija par INTERREG EUROPE projekta INVALIS  ietvaros  izstrādāto ZPR bioloģiskās daudzveidības aizsardzībai no invazīvām svešzemju sugām Rīcības plānu;
  5. Par grozījumiem ZPR 2021. gada budžetā;
  6. Informācija par pašvaldību dotācijām;
  7. Dažādi.

Vairāk par pašvaldības aktualitātēm skatīt www.jekabpils.lv