Pašvaldība Informācija presei
Domes ēka

Pirmdien, 21.martā

Domes vadības darba sanāksmes par veicamajiem darbiem šonedēļ;

Domes vadība piedalīsies Jēkabpils novada pašvaldības zinātniski pētniecisko darbu konkursa izvērtēšanā;

plkst. 14.00 Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks veselības un sociālo pakalpojumu jautājumos Aivars Vanags un Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Līga Kļaviņa tiksies Ancenes ciemā ar vietējās kopienas aktīvistiem.

Plkst. 16.00 Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis un priekšsēdētāja vietnieks izglītības un kultūras jautājumos Alfons Žuks tiksies ar Variešu sākumskolas vadību, skolotājiem un skolēnu vecākiem par tālāku izglītības procesu.

Otrdien, 22.martā

Plkst.9.00 Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Līga Kļaviņa vadīs sanāksmi par Ukrainas bēgļu jautājumu Jēkabpils novada pašvaldībā (attālināti, Teams);

Plkst.10.00 priekšsēdētāja vietnieks izglītības un kultūras jautājumos Alfons Žuks piedalīsies Tradicionālo konfesiju komisijas sēdē;

Plkst.15.00 Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Līga Kļaviņa piedalīsies Erasmus+ Jaunatnes dialoga projektu "ĀR(a)POLITIKA" rīkotajā pasākumā, kā ietvaros jaunieši kopā ar lēmumu pieņēmējiem, jomu speciālistiem un pašvaldības pārstāvjiem piedalīsies aktivitātēs par un ap to, kas ir jauniešu līdzdalība, kā jaunieši to saprot un kādus līdzdalības veidus jaunieši redz tieši Jēkabpils novadā.

Trešdien, 23.martā

Plkst.9.00 Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Līga Kļaviņa piedalīsies Sociālā dienesta rīkotajā darba sanāksmē par pieejamību dzīvojamajām telpām Jēkabpils novadā (attālināti, Teams)

Ceturtdien, 24.martā

plkst.10.00 Domes sēde (klātienē, Rīgas iela 150a)

plkst.13.00 Vizītē domes vadība uzņems Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ministru Tomu Plešu. Vizītes laikā plānots iepazīstināt VARAM pārstāvjus ar Salas valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centru, Jēkabpils novada sociālā dienesta Jaunā iela 39i darbību un projekta “Degradētās teritorijas revitalizācija uzņēmējdarbības attīstībai Jēkabpilī” ietvaros sakārtoto degradēto teritoriju Ķieģeļu ielā 19, kur izbūvēts pārtikas pārstrādes ražotnes komplekss.

Piektdien, 25.martā

Visā Jēkabpils novadā pieminēsim 1949. gada deportācijas un komunistiskā genocīda upurus.

Plkst.10.00 Vizītē domes vadība uzņems Ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu, LIAA Ogres biznesa inkubatora atbalsta vienības Jēkabpilī vecāko projektu vadītāju Zigrīdu Mikāni un Jēkabpils Uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētāju Armandu Lībieti. Vizītes laikā plānots apskatīt uzņēmumus Jēkabpils novadā, diskutēt par atbalsta programmām uzņēmējiem, kā arī atbildes uz uzņēmēju jautājumiem.

Plkst.12.00 domes vadība noliks ziedus pie pieminekļa represiju upuriem.

__________________________________________________________________________________________

Piemiņas brīži noritēs visā Jēkabpils novada teritorijā:

Plkst.11:00 skanēs baznīcu zvani visos Jēkabpils novada dievnamos un Jēkabpils pilsētā iedzīvotāji ir aicināti uz dievkalpojumu un aizlūgumu Krustpils Evaņģēliski luteriskajā baznīcā;

Plkst. 12.00 Jēkabpilī norisināsies piemiņas brīdis pie pieminekļa represiju upuriem;

Aknīste

  • Plkst. 10.00 Represēto piemiņas vietā aicinām uz sveču un ziedu nolikšanu

Atašiene

  • Plkst. 15.00 Atašienes baznīcā norisināsies Svētā Mise
  • Plkst. 16.00 Atašienes Tautas namā “Annas Sāta” aicinām uz dokumentālo filmu “Bīskaps Boļeslavs Sloskāns. Lūgšana krustā.”
  • Plkst. 17.00 pie piemiņas akmens represijās cietušajiem – svētbrīdis.

Elkšņi

  • Plkst. 11.00 pie piemiņas akmens notiks ziedu nolikšanas un svecīšu aizdegšana.

Gārsene

  • Plkst. 11.00 aicinām Represēto piemiņas vietā uz piemiņas brīdi.

Leimaņi

  • Plkst. 11.00 pie Leimaņu Tautas nama notiks ziedu nolikšana un svecīšu aizdedzināšana komunistiskā genocīda upuru piemiņai.

Rite

  • Plkst. 13.00 pie pieminekļa “Tiem, kas nepārnāca” - piemiņas brīdis.

Sēlpils

  • Plkst. 17.00 Daugavas stacijā norisināsies Komunistiskā genocīda upuru piemiņas brīdis.

Viesīte

  • Plkst. 11.00 piemiņās brīdis “To nevar aizmirst” un ziedu nolikšana Viesītē pie piemiņas akmens Komunistiskā genocīda upuriem.
  • No plkst. 11.45 līdz pat 16.00 muzejā “Paula Stradiņa skola” būs skatāmi dokumentālās filmas “Inta–Vorkuta” seansi.
  • Plkst. 17.00 Viesītes kultūras centrs “Sēlija” aicina uz tikšanos “Marts – rētu un cerību mēnesis” ar režisoru, aktieri Valdi Lūriņu. Režisors dzimis Krasnojarskas novada Tūrā, kur bijusi izsūtīta viņa mamma.

__________________________________________________________________________________________

Atgādinām! Jēkabpils novada pašvaldība no 7.marta līdz 1.aprīļa plkst.12:00 aicina nevalstiskās organizācijas (NVO) izstrādāt un iesniegt savas idejas NVO projektu konkursam. Projektus NVO iesniedz, sūtot elektroniski uz pasts@jekabpils.lv vai iesniedzot papīra formātā pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā Brīvības ielā 120, Jēkabpilī, Jēkabpils novadā. Projektu aktivitāšu realizācijas laiks ir līdz kārtējā gada 7.decembrim. Arī šogad pašvaldības budžetā  NVO projektu realizācijai kopumā paredzēti 20 000 eiro.

Par citām Jēkabpils novada pašvaldības aktualitātēm uzzini novada pašvaldības mājas lapā www.jekabpils.lv

Seko mums:

www.facebook.com/JekabpilsLV
www.instagram.com/JekabpilsLV
www.twitter.com/JekabpilsLV
www.draugiem.lv/JekabpilsLV