No 16.jūnija līdz 12. jūlijam aicina apmeklēt jauno Jēkabpils vēstures ekspozīciju

Par godu Jēkabpils pilsētas 350. un Jēkabpils Vēstures muzeja 100. jubilejai, no 16. jūnija līdz 12. jūlijam jēkabpiliešiem un viesiem dāvinām iespēju bez maksas apmeklēt jauno pilsētas vēstures ekspozīciju.

15. jūnijā Krustpils pilī, klātesot ekspozīciju dizaineriem un veidotājiem, piedaloties Kultūras ministrijas, Muzeju biedrības un citu sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem tiks atklāta sengaidītā Jēkabpils pilsētas vēstures ekspozīcija.

Vēlamies izteikt lielu pateicību pilsētas iedzīvotājiem, kuri atsaucās mūsu aicinājumam papildināt ekspozīciju ar priekšmetiem un piedalīties tās veidošanā – Valērijam Plotņikovam un Zinovijai Zimovai, Lāsmai un Raimondam Vinduļiem, Zinaīdai un Aleksandam Deiņiem, Alīnai Jarockai, Jēkabpils represēto biedrības pārstāvjiem, Reinim Nitišam, Ilonai Studānei, Strūves ģeodēziskā loka saglabāšanas un attīstības padomes vadītājam Ivaram Liepiņam un daudziem citiem.  No 16. jūnija plkst. 9.00 ikviens tiek aicināts ierasties Krustpils pilī un apskatīt ekspozīcijas par Jēkabpils vēsturi.

Ekspozīcijas telpas izvietotas abpus gaitenim,  uz kura grīdas projicējas ūdens. Dizaineru iecere bija parādīt mūsu pilsētas savdabību, atspoguļojot gan labā, gan kreisā Daugavas krastā esošo pilsētas daļu vēsturi.

Muzeja viesiem piedāvāsim septiņas jaunizveidotas pastāvīgās ekspozīcijas – “Krustpils. Jēkabpils. Daugava”, "Vecticībnieki Jēkabpilī", "Izgatavots Jēkabpilī 19.-20. gadsimtā", "Cīņas par brīvību 20. gadsimtā", "Mēs lepojamies", "Senvēsture", "Strūves ģeodēziskā loka punkts Jēkabpils". Ekspozīcijas dizaina izstrādātāji SIA "Brandeleven" un SIA "Dd studio”, dizaina projekta realizētāji - pilnsabiedrība "AVAD EXPO".

Vēlamies mūsu viesus brīdināt arī par to, ka pēc 12. jūlija, Krustpils pils A korpusā (Kungu mājā) atsāksies remontdarbi, un, lai nodrošinātu apmeklētāju drošību,  jaunās ekspozīcijas uz šo laiku atkal tiks slēgtas.

Pagaidām iepriekš savs apmeklējums muzejā nav jāpiesaka. Tomēr, ja interese būs liela, plānojam ieviest iepriekšēju pierakstu, lai spētu izpildīt visas valstī noteiktās sanitārās normas. Lūdzam sekot līdzi informācijai muzeja mājas lapā www.jekabpilsmuzejs.lv un sociālajos tīklos.

Lūdzam neapmeklēt muzeju, ja jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi, noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai stingra izolācija. Muzejam ir tiesības personām ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm liegt ieeju muzejā un aicināt atstāt muzeju.

Jēkabpils Vēstures muzeja darba laiks: P.-Pk. 9.00-18.00, S.-Sv. 10.00-17.00.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Aldiņa
Jēkabpils Vēstures muzeja
Komunikāciju nodaļas vadītājas p. i.