Izaicinājumā krāt Jēkabpils jubilejas kilometrus iesaistījušies vairāk nekā 1100 cilvēku

11. jūlijā noslēdzās reģistrēšanās Jēkabpils sporta centra organizētajai akcijai, kas aicina Jēkabpils 350 gadu jubileju svinēt kustībā un savā īpašumā iegūt ekskluzīvu svētku medaļu. Lai to saņemtu, bija jāpieņem izaicinājums skrienot, ejot un braucot ar velosipēdu sakrāt 350 kilometrus.

Kopumā izaicinājumam ir iesūtīti 670 pieteikumi, un kilometru krāšanā ir iesaistījušies vairāk nekā 1100 dalībnieki, kas kopā apņēmušies Jēkabpilij jubilejā uzdāvināt vismaz 234 500 kilometrus.

Pārliecinoši lielākā daļa – 92% dalībnieku sevi sauc par jēkabpiliešiem, bet 8% jeb gandrīz 100 cilvēku Jēkabpilij jubilejas kilometrus dāvinās nemaz nebūdami no šīs pilsētas. 39% kilometrus krāj ģimenes lokā (137 ģimenes), 15% to dara kopā ar kolēģiem organizācijas ietvaros, savukārt 46% (514 cilvēki) apņēmušies 350 km sakrāt individuāli.

Prieks, ka arī dažādas organizācijas apņēmušās savai pilsētai par godu pieveikt zīmīgo kilometru skaitu. Izaicinājumam reģistrējušies SIA “Inter Cars Latvija” Jēkabpils filiāle, SIA “Slaigo”, AS “Swedbank” Jēkabpils filiāle, “Transcom Worldwide Latvia” Jēkabpils filiāle, Jēkabpils sporta centrs, “Jāņa Āboliņa sporta klubs”, Jēkabpils pašvaldības Pilsētvides departaments, SIA “Circle K Latvia” Jēkabpils DUS, tautas deju ansamblis “Pastalnieki”, VUGD Jēkabpils daļa, Jēkabpils pilsētas pašvaldības policija, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēnu parlaments, PII “Zvaniņš”, SIA “Bezē”, sporta preču veikals “Fans”, Jēkabpils reģionālā slimnīca, VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” Jēkabpils ceļu rajons. Kā pirmie kilometrus sakrājis un atskaiti jau iesūtījis SIA “Jēkabpils PMK” sportiskais kolektīvs.

Jēkabpils sporta centra direktors Juris Bobrovs ir gandarīts par negaidīti lielo atsaucību, ko šī akcija ir guvusi: “To, ka mums ir sportiska pilsēta, mēs zinājām, bet to, ka tik ļoti sportiska – tas ir pārsteigums! Tas nozīmē, ka šādas aktivitātes plašākam iedzīvotāju lokam ir jārīko arī nākotnē. Prieks, ka par spīti visām nebūšanām, ierobežojumiem un pilsētas svētku atcelšanai mēs saglabājam pozitīvu noskaņojumu un svinam svētkus kustībā!”

Šobrīd norit aktīvs darbs pie ekskluzīvās jubilejas medaļas izstrādes, un Jēkabpils sporta centra vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Irša uzsver, ka tiek gatavotas visas 670 medaļas: “Ļoti ceram, ka ikviens izjutīs atbildību savu apņemšanos izpildīt un 29. augustā Sporta svētkos visi 670 pieteikumu iesniedzēji ieradīsies Jēkabpils Mežaparkā pēc savas godam nopelnītās medaļas!”

Atskaites par veiktajiem 350 km jāiesūta līdz 27. augustam. Atskaites forma pieejama šeit - https://forms.gle/ERqe1HJHubbz9hTD8. Ja ir kādi jautājumi, lūgums rakstīt uz e-pastu: jekabpilssc@inbox.lv vai sazināties pa tālruni: 22000498 (WhatsApp). Ja kilometri ir sakrāti, lūgums atskaiti sūtīt laicīgi.

Foto: Santa Miķēna
Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
Jēkabpils sporta centra
vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste