Jēkabpils Sporta skolas aktualitātes

Futbolisti turpina uzvaras gājienu 

 Arī otrā spēle Latvijas Jaunatnes čempionātā U-15 grupas futbolistiem, kas 22.jūlijā norisinājās Smiltenē, noslēdzās ar uzvaru. Mačs pret ‘’Vidzemes FC/2006’’ ritēja mūsu komandas spēlētāju vadībā ar iegūtajiem pirmajiem trim vārtiem mūsu spēlētāju labā. Pēc pretinieku sasparošanās ‘’Jēkabpils SS’’ ieguva vēl vienu punktu un noturēja spēles gaitu savā labā, rezultātā noslēdzot maču ar 4:3. Šajā spēlē tēmīgākie ir Rinārs Krušāns (2p.), kā arī Edgars Navenickis un Valentīns Basihins, kas ieguva pa 1 punktam komandas labā. Nākamā spēku pārbaude pret komandu ‘’Ogres NSC’’ notiks 27.augustā, kad pretinieki tiks uzņemti Jēkabpilī. 
 
No Latvijas čempionāta Ventspilī Lāsma Zemīte pārved 3 titulus 

 Soli pa solim, smagi strādājot treniņos un sacensībās, jauniešu (U18) un junioru grupas (U-20) vieglatlēti devās pretī Latvijas čempionātam, kurš šogad 22.-.23. jūlijā notika Ventspilī. Par to, kādu sportisko līmeni ir sasnieguši čempionāta dalībnieki, liecina tas, ka 81 disciplīnā gandrīz pusei no visiem uzvarētājiem ir Latvijas labākais sezonas rezultāts (Lat SB), bet absolūti labākais rezultāts šogad- astoņiem Latvijas vieglatlētiem.  
Ar lepnumu balsī varam paziņot, ka augstlēkšanas disciplīnā U-18 grupā 1.vietas un goda pjedestāla augstākos pakāpienus ieņēma mūsu skolas audzēkņi- Lāsma Zemīte (1,76m) un Edvarts Eglītis (1,96m)- zelta godalgas vērtas emocijas pašiem sportistiem, viņu ģimenēm un trenerim Ainim Raubiškim! Bet ar to šis triumfa gājiens neapstājās- Lāsma nepārspēta savā grupā palika arī tāllēkšanā (5,64m; Lat SB), bet augsto 2.vietu ieguva 100 metru barjerskrējienā (14,51s). Zanei Zemītei grūtā konkurencē izcīnītas- 2.vieta augstlēkšanā (1,72m), 2.vieta trīssoļlēkšanā (12,46m) un 5.vieta tāllēkšanā (5,64m) junioru grupā. Elīna Tumša, pieveicot 1,69 metrus augstlēkšanā, izcīnīja 2.vietu, bet tāllēkšanā 12.vieta (4,95m) divdesmit stiprāko Latvijas lēcēju konkurencē jauniešu grupā. Liels paldies par neatlaidīgo cīņu Ievai Ivanovai, Kristīnei Ivanovai un Kristiānam Lipenītim, kas lieliski zina, ka neatlaidība nozīmē desmit reizes kļūdīties un uzvarēt vienpadsmitajā reizē! Līdz atpūtai sportistiem vēl tālu, jo priekšā vēl vairākas svarīgas sacensības- lai viegls solis un cīņasspars mērķu sasniegšanā! Foto: athletics.lv 
 
Volejbolisti pretiniekiem neļauj atslābt 
 
 Otrais Vasaras spēļu posms 22.jūlijā dinamiskā gaisotnē notika Gulbenē un šoreiz, parādīt ko spēj, aizbrauca jau sešas Jēkabpils Sporta skolas jauno volejbolistu komandas. Jāpiebilst, ka sacensību nolikums paredz komandām pieteikties ar savu nosaukumu, kas paliek nemainīgs visu posmu laikā.  Puiši sacensībās bija cīņasspara pilni, bumba tika pakļauta un rezultāti liek gavilēt- arī otrajā posmā U-11 grupas komandu konkurencē 1.vieta ‘’Jēkabpils’’ volejbolistiem! Uzvarētāju komandas sastāvā spēlē Ernests Grudinskis, Kristofers Kotovičs, Kristers Elksnis un 
Daniels Bajārietis (treneris Aivis Kokins). Komandām ‘’Jēkabpils 1’’ un ‘’Jēkabpils 2’’ šajā posmā jau labāka saspēle veidojās, atnesot attiecīgi 4. un 6.vietu U-11 grupā. Starp U-13 grupas volejbolistiem trenera Gunta Grigaļa vadībā cīnījās divas komandas un abām komandām godam nopelnītas balvas! 1.vieta trīspadsmit komandu konkurencē komandai ‘’Skarbie’’- Rihardam Stivriņam, Mārtiņam Deinam Stepkam, Tomasam Ločmelim, Ričardam Mežaraupam un Valteram Verečinskim, bet 2.vieta Raineram Veipam, Emīlam Ieviņam, Emīlam Vasiļauskim un Renāram Jaksonam, kas cīnījās komandas ‘’Rokijs’’ sastāvā. Komanda ‘’Metro’’, kuras sastāvā ir U-15 grupas volejbolisti, vēl krāj spēkus, Gulbenes posmā ieņemot sesto vietu vienpadsmit komandu vidū.  Trešais Vasaras spēļu posms 5.augustā notiks Valgundē- lai sokās! 
 
Informāciju sagatavoja Ilona Žurila, Jēkabpils Sporta skolas metodiķe