Kultūras pasākumi šonedēļ

Muzikālajā Balkoniņā uzstāsies duets “Megija un Sandra”

Muzikālajā balkoniņā 29. jūlijā plkst. 19.00 uzstāsies muzikālas meitenes no Jēkabpils – duets “Megija un Sandra”. Nāc un dziedi līdzi! Meitenes Jēkabpilī jau ir uzstājušās, taču šoreiz būs īpaša programma, kas uzrunās ikvienu. Pasākums bez ieejas maksas.

Jēkabpils Tautas namā animācijas filma “Neglītās lellītes”

Jūlija beigās, no 29. līdz 31. jūlijam, ik vakaru plkst. 20.00 Jēkabpils Tautas namā tiks demonstrēta režisora Kellija Esberija animācijas filma “Neglītās lellītes”. Brīnumains un krāsains piedzīvojumu stāsts par lellītēm, kas neatbilst pierastajiem standartiem. Pārsteidzošajā pilsētiņā Neglītvillā neparastais ir cieņā, savādais tiek uzskatīts par īpašu un skaistais ir kas vairāk par ārējo veidolu. Šeit dzīvo brīvdomātāja Moksija ar saviem dīvainajiem draugiem, priecājoties par dzīvi un bezgalīgajām iespējām, ko tā sniedz. Laiku pa laikam Neglītvillas iedzīvotāji palūkojas debesīs virs pilsētas, no kurienes uzrodas jaunas lellītes, kas tiek laipni uzņemtas viņu pulkā. Moksija tic, ka katrai lellītei ir savs bērns un nolemj doties dzīves lielākajā piedzīvojumā. Režisors: Kellijs Esberijs. Filmas garums: 1h 27 min.
Žanrs: animācija, piedzīvojumu filma. Filma latviešu valodā. Filmas treileris: https://www.youtube.com/watch?v=qRoelAHitx8
Biļetes Jēkabpils Tautas nama kasē, Kino Placī. Biļetes cena 3 €. Vietu skaits ierobežots!

Kino Placī filma “Peldi vai grimsti”

No 29. līdz 31. jūlijam plkst. 22.30 Kino Placī tiks demonstrēta filma “Peldi vai grimsti”. Lieliski franču aktieri, smalks humors un īsts dzīves stāsts, kurā atklājas vīriešu iekšējā pasaule, savstarpējo attiecību mijiedarbība un kopīgi sasniegtie mērķi. Īsti vīrieši – lai kādi tie nebūtu un ar kādām grūtībām tie nesastaptos – nekad nepadodas. Un, ja viņi apņemas ar kaut ko nopietni nodarboties, tad neviens viņus neapturēs: nedz naudas un laika trūkums, nedz arī citu cilvēku viedokļi. Un arī Francijā notiek tieši tā: kopā savācas lieliskais septiņnieks, lai izbēgtu no pieaugušo dzīves ikdienas grūtībām pavisam savdabīgā veidā, – izveidojot vīriešu sinhronās peldēšanas komandu. Jo tad, kad problēmas “velk” uz leju, un šķiet, ka vairs nav izejas, ir svarīgi peldēt, nevis grimt!
Režisors: Žils Lelušs.
Lomās: Metjū Amalriks, Gijoms Kanē, Benuā Polvurde, Virdžīnija Efira, Filips Katrins.

Filmas garums: 2 h 2 min.
Žanrs: komēdija, drāma.
Filma franču, angļu, norvēģu valodā ar subtitriem latviešu valodā.
Filmas treileris: https://www.youtube.com/watch?v=B00K8KxkWGo

Vecuma ierobežojums: 16+

Biļetes Jēkabpils Tautas nama kasē, Kino Placī. Biļetes cena 3 €. Vietu skaits ierobežots!

Folkloras kopas “Rati” un TLMS “Saulgrieži”

Folkloras kopa “Rati” un tautas lietišķās mākslas studija “Saulgrieži” aicina uz Annas dienas jeb Saimnieču dienas svinēšanu Jēkabpils vēstures muzeja Brīvdabas nodaļā Sēļu sēta 30. jūlijā laikā no plkst. 15.00 – 17.00.

Annas tikko būsim pavadījuši un senāk šī diena bieži tikusi izmantota kā iespēja doties ciemos, kad pirms lielajiem ražas darbiem vēl apraudzīt un apciemot tuvākus un tālākus radus un draugus. Vienā dienā visus draugus apciemot nav iespējams, tāpēc “Rati” un “Saulgrieži” sauc ciemos savus Jēkabpilī dzīvojošos draugus uz skanīgu pēcpusdienu latviskā gaisotnē.

Atnāc, paklausies tradicionālās mūzikas skaņās, aplūko TLMS “Saulgrieži” radošos veikumus kā arī ielūkojies Jēkabpils vēstures muzeja Brīvdabas nodaļas ekspozīcijās!

Uz tikšanos Sēļu sētā!

Ieejas maksa Sēļu sētā:1,50eur (pieaugušajiem), 1eur (skolēniem, studentiem, pensionāriem).

Jēkaba vakars

30. jūlijā plkst. 17.00. Jēkabpils pilsētas bibliotēka aicina uz “Jēkaba vakaru”. Šoreiz kopīgā pastaigā veltīsim laiku ar Jēkabpils uniātiem saistītu vietu apskatei. Viens no zināmākajiem objektiem ir Uniātu jeb Dievmātes Patvēruma (Pokrova) baznīca. Pulcēšanās pie Jēkabpils pilsētas bibliotēkas. Pēc pastaigas vēstures maģistrs, diakons Valdis Francisks Plenne pastāstīs par savu pētījumu “Uniāti (grieķu katoļi) Latvijas teritorijā 17.-19. gadsimtā” un interesantiem notikumiem uniātu baznīcas vēsturē, kas veidoja Latvijas konfesionālo un kultūrvēsturisko vidi.

Jēkabpils Kultūras pārvalde