Tiek uzsākti vairāku ielu atjaunošanas un pārbūves darbi

Šonedēļ Jēkabpilī tiek uzsākti vairāku ielu atjaunošanas un pārbūves darbi. Darbus plānots sadalīt divās daļās. Darbus abos posmos saskaņā ar iepirkuma līgumiem veiks uzņēmums SIA “LV Roads”.

Pirmā daļa paredz, ka tuvāko nedēļu laikā tiks veikta Ābeļu ielas, Liliju ielas posma, Tīruma ielas posma, Kaļķu ielas posma, Dzirnavu ielas posma, Ļaudonas ielas un Medņu ielas atjaunošana. Veicamie darbi ietver apliecinājuma kartes izstrādi katram atjaunojamam posmam, sagatavošanas darbus (t.sk. izlīdzinošā šķembu slāņa ieklāšana u.c.), asfaltbetona segas ieklāšanu, nomaļu un ātrumvaļņu izbūvi, pazemes tīklu skataku vāku līmeņošanu vai nomaiņu, elektronisko sakaru tīklu un elektrotīklu aizsardzību, kā arī teritorijas labiekārtošanu, apzaļumošanu un citus nepieciešamos darbus.  Darbu kopsumma sastāda 198 281,65 EUR bez PVN.

Savukārt otrā daļa paredz, ka šogad tiks veikta Līvānu ielas posma no Ezera ielas līdz Daugavpils ielai un Kurzemes ielas posma no Jāņa Raiņa ielas līdz Ventas ielai pārbūve. Veicamie darbi ietver būvprojekta izstrādi katram posmam, sagatavošanas darbus (t.sk. izlīdzinošā šķembu slāņa ieklāšana u.c.), asfaltbetona segas ieklāšanu, pieslēgumu un nobrauktuvju izbūvi, nomaļu un ātrumvaļņu izbūvi, pazemes tīklu skataku vāku līmeņošanu vai nomaiņu, elektronisko sakaru tīklu un elektrotīklu pārbūvi(ja nepieciešams) un aizsardzību, caurteku izbūvi, kā arī teritorijas labiekārtošanu, apzaļumošanu un citus nepieciešamos darbus. Kurzemes ielas posmā tiks izbūvēta gājēju ietve un ielu apgaismojums, bet Līvānu ielas posmam tiks pārbūvēts pieslēgums pie Daugavpils ielas. Darbu kopsumma sastāda 87 284,04 EUR bez PVN.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps uzsver :”Šis ir pirmais gads, kad Jēkabpilī vienlaicīgi tiek asfaltēts tik liels grantēto ielu skaits. Jau pagājušajā gadā pēc manas iniciatīvas pilsēta aktīvi sāka īstenot grantēto ielu asfaltēšanas programmu, kas paredz, ka tuvāko 5-6 gadu laikā Jēkabpilī tiks noasfaltēta ievērojami lielākā daļa grantēto ielu. Tas ievērojami atvieglos pilsētas ielu tīkla uzturēšanu visa gada garumā un uzlabos iedzīvotāju dzīves kvalitāti.”

Lūdzam autovadītājus būt uzmanīgiem un sekot līdzi izvietotajām ceļa zīmēm.

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa