Jēkabpils sporta halle atklāta ar uzvaru basketbolā

Piektdien, 16. oktobrī,  jaunajā Jēkabpils sporta hallē pirmo reizi gaisā tika mesta basketbola bumba, un tas notika BK „Jēkabpils” pirmajā šīs sezonas mājas spēlē „Ramirent” Nacionālās basketbola līgas ietvaros. „Lūši” iesvētīja savas jaunās mājas ar uzvarētāju auru un pieveica BA „Turība” ar 90:71. Pirms spēles sanākušie līdzjutēji un lūgtie viesi svinīgā un košā atmosfērā tika iepazīstināti ar BK „Jēkabpils” komandu, dejoja karsējmeitenes, skanēja viesu apsveikuma vārdi un pēc kluba prezidenta Leonīda Salceviča simboliskā iemetiena sākās pirmā oficiālā halles sporta spēle.

Cīņā jau no pirmajām minūtēm noteikumus diktēja laukuma saimnieki. Pēc pirmās ceturtdaļas „lūši” bija iekrājuši 12 punktu pārsvaru (17:29) un arī turpmāk īpašas problēmas turēties drošā attālumā no pretiniekiem neradās. Pirmā spēle jaunajās mājas tika atklāta ar uzvaru – 90:71. „Lūšu” rindās uzvaras kaldināšanā 18 punktus un 18 bumbas zem groziem ieguldīja Jurijs Aleksejevs, Mārtiņš Vīņauds guva 16 punktus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, bet Lauris Bērziņš atzīmējās ar 13 punktiem.

Uz pasākumu bija ieradušies daudz un dažādi viesi. Apsveikuma vārdus visiem klātesošajiem teica Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps: “Esmu pārliecināts, ka citos apstākļos šīs tribīnes būtu pilnas. Bet galvenais ir tas, ka mēs Jēkabpilī sportam turam augstu paceltu latiņu, tāpēc novēlu basketbola klubam “Jēkabpils” šajā sezonā izcīnīt čempionu titulu, bet kluba vadībai sameklēt daudz atbalstītāju, lai nākamgad “Jēkabpils” varētu atkal spēlēt augstākajā līgā, jo mums ir dēļ kā spēlēt! Jēkabpilī viennozīmīgi vienmēr ir bijuši paši labākie līdzjutēji!”

BK “Jēkabpils” prezidents un Jēkabpils domes deputāts Leonīds Salcevičs: “Šis ir pierādījums tam, ka sapņi piepildās. Esmu priecīgs un gandarīts, ka beidzot jēkabpiliešiem ir sava sporta halle, kurā varēs attīstīt basketbolu, hokeju un citus sporta veidus. Ceļš līdz tam ir bijis ļoti, ļoti garš. Runājot par basketbolu, domāju, ka šādā hallē mūsu “lūšiem” būtu lieliski aizvadīt finālmačus ar, piemēram, “VEF Rīga” vai “Ventspils” komandām. Darīsim, ko varēsim, lai arī šie sapņi piepildītos!”

Jauno sporta infrastruktūru pozitīvi novērtēja arī Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss: “Šī jaunā sporta halle ar diviem basketbola laukumiem ir ievērojams ieguvums visai basketbola sabiedrībai. Mēs ceram, ka drīzumā šeit taps arī atbilstoša viesnīca, lai mēs šeit varētu aizvadīt starptautiskas sacensības un organizēt izlašu nometnes.”

„Ramirent” NBL, 16.10.2020.

BK „Jēkabpils” – BA „Turība” 90:71 (29:17, 25:18, 18:15, 18:21)

„Jēkabpils”: Aleksejevs 18 (18ab), Vīņauds 16 (6rp), Bērziņš 13, Ermansons 11 (9ab), Sokolovs 10, Cipruss 7, Strauts 6, Večens 5, Koļesinskis 4, Šteinarts

Spēles „Ramirent” NBL ir apturētas līdz 6. novembrim. Sekojiet līdzi informācijai un cerēsim uz drīzu tikšanos basketbola laukumos!

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK „Jēkabpils”
sabiedrisko attiecību speciāliste