Iespēja Jēkabpils jauniešiem izcelt savus šķirošanas ieradumus, piedaloties konkursā #esšķiroju

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” sadarbībā ar Jēkabpils Bērnu un jauniešu centru izsludinājis konkursu #esšķiroju, kurā aicina Jēkabpils jauniešus digitāli radošā veidā parādīt savus atkritumu šķirošanas paradumus un cīnīties par iespēju iegūt vērtīgas balvas – dāvanu karti no beziepakojuma veikala (Zero Waste), ilgtspējīgu ūdens pudeli vai kādu no pateicības balvām.   

Konkursa galvenais mērķis ir apzināt un atspoguļot jauniešu atkritumu šķirošanas paradumus, tādējādi iedvesmojot arī citus šādam dzīves stilam. Vērst gan jauniešu, gan sabiedrības uzmanību uz to, ka atkritumu šķirošana ir gan ikdienišķs, gan moderns un viegli īstenojams ieradums.

Lai piedalītos konkursā, jaunietim jāizveido digitāli radošs darbs foto vai video formātā, kas  sniedz atbildes uz vienu vai vairākiem no sekojošiem jautājumiem:

1. Parādi, kā Tu šķiro atkritumus?

2. Parādi/pastāsti, kādēļ Tev ir svarīgi šķirot atkritumus?

3. Parādi, kā Tu motivētu cilvēku, kurš vēl nešķiro atkritumus, sākt to darīt?

Pie fotogrāfijas vai video jāpievieno neliels apraksts (vai jāiekļauj tajā), kurš atbild uz vienu vai vairākiem konkursa jautājumiem. 

Lai piedalītos konkursā digitāli radošais darbs jāievieto savā sociālo mediju profilā līdz 31.martam, kā arī jānosūta uz e-pastu jekabpils.jaunatne@gmail.com un obligāti ievēro nosacījumus, ka:

  • Instagram jāietago @jekabpils_jaunieši.lv un jāizmanto tēmturis #JekabpilsPakalpojumi un #Esšķiroju
  • Facebook jāietago  @jekabpilsBJC un @jekabpilspakalpojumi, jāpievieno tēmturis  #Esšķiroju

Konkursa nolikums pieejams šeit: https://ej.uz/esskiroju

Lai iedvesmotu sabiedrību pievērsties atkritumu šķirošanai, konkursa ievaros paredzēts organizēt tiešsaistes pasākumu, kurā beziepakojuma veikala ‘’Bodnīca’’ dibinātāja dalīsies ar sava dzīves stila atziņām. Pasākuma laiks un programma tiks izziņoti drīzumā. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai mājaslapās www.jekpak.lv, www.jekabpils-bjc.lv, kā arī SIA “Jēkabpils pakalpojumi” un Jēkabpils BJC sociālo mediju profilos.

Papildu informācijai lūgums zvanīt pa tālr. 26001913 vai rakstīt uz e-pastu: santa.kulite@jekpak.lv

Informāciju sagatavoja:
Santa Kūlīte
SIA “Jēkabpils pakalpojumi”
sabiedrisko attiecību speciāliste